Festiviteiten te water lating MDV-schip afgelast

29 januari 2015

De tewaterlating van het MDV-pilotschip  in Rotterdam vindt plaats in besloten kring. De vermissing van Urker visserkotter Z85 in Het Kanaal  was reden de feestelijkheden rondom de te water lating af te gelasten. Dat heeft Auke Hoefnagel, voorzitter van Stichting. Masterplan Duurzame Visserij bekendgemaakt. Na de tewaterlating wordt het schip naar Urk gevaren, waar het verder afgebouwd wordt.

Heel Urk leeft in onzekerheid over het lot van de bemanning van de kotter Z85, die gisteren vanaf circa 15.00 uur is verdwenen van de radar. Het schip is vooralsnog spoorloos. Het ergste wordt gevreesd. De bemanning bestond uit Jan Kramer (29) en Bert Woord (45) uit Urk, Maurice Coussaerd (64) uit België en Americo dos Santos Martins (48) uit Portugal. Jan Kamer is familie van de MDV-ondernemers Klaas en Hendrik Kramer.

Zoekactie

Vanuit Frankrijk heeft een helikopter ook in het gebied gezocht waar het laatste signaal van de kotter werd opgevangen. Daarnaast hebben verschillende vissersboten aangeboden om naar de Z85 te zoeken. Donderdagochtend is aan de Franse kust ten zuiden van de havenstad Boulogne-sur-Mer een leeg reddingsvlot gevonden.  Aan de hand van het serienummer is geconstateerd dat het afkomstig is van de Z 85 Morgenster. Dat heeft de Nederlandse kustwacht gemeld.

   

Altijd op de hoogte blijven?