Visbureau opent kantoor in Scheveningse afslag

28 januari 2015

Stadsdeelwethouder Karsten Klein van Scheveningen heeft het nieuwe kantoor van het Nederlands Visbureau in de Scheveningse visafslag officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst op 27 januari op de nieuwe locatie. De komst van het Nederlands Visbureau naar de haven is een mooie vangst, aldus de wethouder. “De gemeente Den Haag heeft de ambitie de visserij als sterke troef in te zetten in de ontwikkeling van het stadsdeel Scheveningen. De Scheveningse haven zonder visserij, dat is ondenkbaar! De komende jaren investeren ondernemers samen met de gemeente in de verdere ontwikkeling van de haven, en de visserij speelt daarbij een belangrijke rol. Ik ben verheugd te kunnen melden dat het Nederlands Visbureau met ingang van dit jaar is gevestigd aan de Visafslagweg, midden in het havengebied. Daarmee hebben we er op Scheveningen een partner bij, die een belangrijke bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van de visserij."

UFA

Na het verdwijnen van het Productschap Vis was het Nederlands Visbureau genoodzaakt de kantoorruimte in Rijswijk te verlaten. Met hulp van de gemeente Den Haag en de United Fish Auctions werd een kantoor aan de Visafslagweg betrokken. “Het Nederlands Visbureau streeft naar een positieve beleving van vis en de vissector. Waar kan dat beter dan in een havengebied tussen de visondernemers?” aldus Gerard van Balsfoort, bestuurslid van het Nederlands Visbureau tijdens de opening. Meer informatie over de nieuwe locatie van het Nederlands Visbureau in de komende Vismagazine.

Op de foto wethouder Klein met het team van het Nederlands Visbureau. Vlnr Iris Bakker, Lisette Wassenaar, Agnes Leewis en Jacqueline van den Bogert. 

   

Altijd op de hoogte blijven?