Eerste jubileum Viswinkel.nl

12 februari 2015

Viswinkel.nl bestaat een jaar. Het online initiatief van Visspecialist Theo van der Geest uit Spakenburg en internetondernemers Jimmy van der Sloot en Emiel Buteijn maakte in die periode een vliegende start.

 

Meerwaarde

Theo van der Geest heeft een goedlopende viswinkel in Amsterdam Zuid Oost. Van daaruit levert hij via Viswinkel.nl vis door heel Nederland. De online verkoop is een meerwaarde voor de winkel, aldus Van der Geest. “Het versterkt mijn bedrijf. Ik kan mijn assortiment uitbreiden en completer maken, omdat ik door de online verkoop een snellere doorloop heb.”

 

Post.nl

Via viswinkel.nl wordt vooral verse vis besteld en daarnaast schotels, sushi en kaviaar. Verzending vindt plaats via Post.nl. Voor twaalven besteld, is de volgende dag bezorgd. Viswinkel.nl bezorgd door het hele land, behalve op de Waddeneilanden, omdat daar de bezorging op de dag na bestelling niet gegarandeerd kan worden. Uiterst belangrijk is dat de vis koel blijft tijdens het transport en ook goed gekoeld bij de besteller aankomt. De producten wordt daarom verzonden in een tempex doosje met koelelementen.

 

Dagbezorging

Voorlopig richten de drie ondernemers zich op de Nederlandse markt. Emiel Buteijn: “De meeste mensen weten nog niet dat online vis bestellen mogelijk is. Daar valt nog een wereld te winnen. Daarna breiden we mogelijk uit naar andere Europese landen.”

Over vijf jaar is online vis bestellen normaal in Nederland, verwachten de drie ondernemers.  “En we denken dat Post.nl binnen afzienbare tijd zal beginnen met dagbezorging. Dat zal de online visverkoop ook ten goede komen.”

Op de foto Theo van der Geest, geflankeerd door Jimmy van der Sloot (l) en Emiel Buteijn.

Altijd op de hoogte blijven?