Oprichter Slowfood steunt actie 't Ailand

26 februari 2015

Carlo Petrini, de oprichter van de internationale Slow Food beweging die onlangs in Nederland de Johannes van Damprijs 2014 kreeg uitgereikt voor zijn bijzonder verdienstelijke werk voor de gastronomie, steunt de crowdfunding-actie van Jan en Barbara Geertsema voor het beoogde Fileerlokaal ’t Ailand in Lauwersoog.

Petrini, die in de jaren tachtig de nu wereldwijde Slow Food beweging oprichtte als tegenhanger van de fastfood-industrie, roept op om het fileerlokaal te steunen. "Jan en Barbara laten de rijkdom van de zee zien en leren mensen daar verantwoordelijkheid in te nemen. Het fileerlokaal is een cultureel en educatief project, waarbij jongeren, koks en iedereen kan leren over vis en hoe die te verwerken.  In 2011 opende Petrini ook het Proeflokaal ’t Ailand in Lauwersoog.

Bekijk de volledige videoboodschap van Carlo Petrini: http://www.hogelandfilms.nl/goedevissersNL.html

€ 40.000 nodig

In het fileerlokaal gaan ze vis, schaal- en schelpdieren verwerken en houden ze  workshops verse vis fileren en keuren, vissoepen en -sauzen maken en zelf visroken. Voor de inrichting die aan strenge hygiëne-eisen moet voldoen, zoekt het visserspaar nog extra geld.

Mensen kunnen helpen door in de voorverkoop de visproducten, vispakketten, workshops en exclusieve Wadvistochten van Jan en Barbara op www.crowdaboutnow.nl/tailand te kopen. Er is een bedrag van € 40.000 nodig om het fileerlokaal te realiseren.

   

Altijd op de hoogte blijven?