Rabo Wallet: betalen met je smartphone

20 februari 2015

Klanten van de Rabobank kunnen sinds half februari betalen met hun telefoon aan de kassa. De Rabo Wallet is een app die het mogelijk maakt om met een smartphone te betalen. Net als met de pas, rechtstreeks vanaf de bankrekening.

Jeroen Verrijdt, directeur Betalen en Sparen bij de Rabobank: “Klanten willen steeds meer toepassingen op hun mobiele telefoon. Mobiel bankieren is de afgelopen jaren al enorm populair geworden en betalen met de mobiel is daarop een logisch vervolg. Met de Rabo Wallet zet de Rabobank een eerste stap in een nieuwe manier van betalen. Het is je portemonnee in je telefoon.”

Pincode

Mobiel betalen werkt hetzelfde als contactloos betalen met de pas; de klant houdt de telefoon tegen de betaalautomaat, waarna het verschuldigde bedrag direct van de bankrekening wordt afgeschreven. Indien de klant het wenst, is het niet nodig een pincode in te toetsen voor aankopen onder de 25 euro. Komt het totaal aan betalingen zonder pincode boven de 50 euro, dan wordt automatisch een pincode gevraagd.

In eerste instantie is de Rabo Wallet alleen geschikt voor twee toestellen van Samsung (Samsung Galaxy S4 en Samsung Note 3); de Rabobank verwacht later voor meer toestellen een app beschikbaar te hebben.

Altijd op de hoogte blijven?