Zeeuwse mosselen op Huishoudbeurs

23 februari 2015

Het Nederlands Mosselbureau staat voor het eerst op de Huishoudbeurs in de RAI Amsterdam. De Huishoudbeurs vindt plaats van zaterdag 21 februari tot en met zondag 1 maart.

“Tijdens de beurs geven we kookdemonstraties en kan volop geproefd worden”, zegt Christine Fijnaut van het Nederlands Mosselbureau. Er is gekozen voor een stand met grote herkenbare beelden van pannen mosselen op de achterwand, zodat de consument geïnspireerd wordt om een mosselgerecht te bereiden. Alle proevers ontvangen naast een proefbordje mosselen ook een receptenboekje om mee naar huis te nemen.

Promotiecampagne

Mosselen zijn weliswaar het meest populaire schelpdier in Nederland. Toch blijkt slechts twee derde van de Nederlanders ze ooit gegeten te hebben, blijkt uit onderzoek van TNS Nipo. Om de mosselconsumptie verder te stimuleren is een promotiecampagne ‘Zeeuwse mosselen kunnen altijd’ gestart. De presentatie op de huishoudbeurs met kookdemonstraties en proeverijen maakt deel uit van deze campagne.

Het Nederlands Mosselbureau zorgt ervoor de dat Zeeuwse mossel in Nederland en daarbuiten altijd op de kaart staat. Het bureau is verantwoordelijk voor de collectieve mosselpromotie van de Nederlandse mosselsector en het generieke product Zeeuwse mosselen. De huishoudbeurs maakt deel uit van de marketing en promotiecampagnes die worden gehouden gedurende het mosselseizoen.

De stand van het Nederlands Mosselbureau bevindt zich in hal 11, stand 11.506.

 

Altijd op de hoogte blijven?