Edwin Vinke presenteert pekelbadje voor vis

17 maart 2015

Sterrenkok Edwin Vinke van De Kromme Watergang wil voor de zomer vijf pekelbadjes op de markt brengen om vis zo te kunnen marineren dat de structuur niet verloren gaat tijdens de bereiding. Dat meldt de PZC op haar website.

Ook de thuiskok kan daardoor in de nabije toekomst een perfect gebakken of gestoomde vis op tafel zetten. Onder de naam Oosterschelder moeten binnen enkele maanden pekelbadjes (waarin gezuiverd zeewater zit) in de 'smaken' marsala, ras el hanout, Provençaalse kruiden, rode peper en lavas te koop zijn. Door allerlei soorten vis een minuut of tien in het zilte badje te marineren, geef je hem niet alleen smaak, maar zorg je er ook voor dat hij stevig blijft als hij in de pan of de oven ligt, benadrukt Vinke.

Spuitflesjes

Naast de vijf badjes presenteert hij drie spuitflesjes met zeewater en kruiden. De flesjes - met Provençaalse kruiden, lavas of rode peper - kunnen in plaats van zout op allerlei gerechten worden gespoten. Vinke hoopt dat de nieuwe zeewaterproducten binnen een paar maanden in de supermarkt, via de webshop en de horecagroothandel te koop zijn.

Hij wil zich nog niet helemaal op een datum vastleggen, omdat hij eerder zijn neus stootte. Vorig jaar introduceerde Vinke al drie groente-en fruitsappen op basis van gefilterd zeewater. Maar een jaartje later zijn de exclusieve drankjes nog niet in cafés en exclusieve restaurants of hotelbars gesignaleerd. "Bij de vulling van de flesjes is wat misgegaan. De drankjes voldeden niet aan mijn kwaliteitsstandaard.

 

Altijd op de hoogte blijven?