Geslaagde Refish demodag

2 maart 2015

Bij het Versplatform in Leusden vond vandaag, 2 maart, de demodag voor de vakwedstrijd Refish plaats. Organisatoren VNV en Versplatform demonstreerden in samenwerking met ovenproducent Rational en kruidenspecialist Degens een aantal gerechten ter inspiratie en voorbereiding op de Refish-wedstrijd. Zo’n twaalf deelnemers, die zich al hebben ingeschreven voor de wedstrijd, lieten zich inspireren en op ideeën brengen door koks Chris Schuiling en Henk van Agen.

Bouillabaisse

Met name het stamppotje van zeekraal en paling, de bouillabaisse en de stoommaaltijd mochten op enthousiaste reacties rekenen. Er werd druk meegeschreven en gefotografeerd door de aanwezige visspecialisten. “Mijn handen jeuken om hiermee aan de slag te gaan!”, aldus een van de deelnemers.

Vispiratie

De innovatieve wedstrijd Refish vindt plaats op maandag 30 maart, tijdens de Vispiratiedag. In tegenstelling tot vorig jaar zijn er geen voorrondes. Ook zijn de drie categorieën Ready to cook, Ready to eat en Ready to party geschrapt. Organisator Ronald Hoevenaars van Versplatform Nederland: “Het gaat uiteindelijk om het innovatieve aspect. Daarbij maakt de categorie niet uit. We willen bovendien de wedstrijd zo laagdrempelig mogelijk maken. Het presenteren op de beursvloer was vorig jaar toch een drempel voor deelname. Nu hoeven deelnemers hun gerecht in principe alleen maar in te leveren.”

In schrijven voor Refish is mogelijk tot en met 23 maart via www.visspecialisten.nl/refish.

Altijd op de hoogte blijven?