Voorproefje Week van de Goereese Vis

25 maart 2015

Op Goeree-Overflakkee vindt in september de week van de Goereese Vis plaats. Op 25 maart kreeg een gezelschap culinaire journalisten een voorproefje van dit evenement in Hotel Akershoek in Ouddorp.

Dat gebeurde tijdens de persreis die de VVV van Zeeland jaarlijks organiseert om de provincie culinair en cultureel op de kaart te zetten. Dit jaar werd die reis gecombineerd met een uitstapje naar Goeree-Overflakkee, dat zich eigenlijk ook meer een Zeeuws dan Zuid-Hollands eiland voelt, zeker gezien het toerisme.

De presentatie van de week van de Goereese vis vond plaats middels een diner met tal van Goereese visoortens en andere streekproducten. Zo was er Goerees paasbrood met saffraan, visssoep met mosselen en een kroket met Stellendamse garnalen. De eigenlijke Goereese vissen, tong en schol, stonden niet op het menu omdat het niet het seizoen voor deze soorten is.

De Week van de Goereese Vis vindt plaats van 4 t/m 12 september. Dan is de tong en schol volop verkrijgbaar.

(foto: Nelleke Launspach)

Altijd op de hoogte blijven?