Wedstrijd Visspecialist van het Jaar begint

23 maart 2015

Visspecialisten die mee willen doen en zichzelf een spiegel voor willen houden, kunnen zich aanmelden voor de wedstrijd Visspecialist van het Jaar.

De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) organiseert de wedstrijd in samenwerking met de Spakenburgse Vishandel Vereniging (SVV). De inschrijftermijn is geopend; inschrijven kan, net als voorgaande edities, in de categorie winkel of ambulant.

Gewijzigde opzet

De wedstrijd bestaat nog steeds uit twee onderdelen, maar de opzet van beide onderdelen is iets gewijzigd. Opnieuw zullen in de eerste ronde alle deelnemers een bezoek krijgen van de vakkundige jury. Deze beoordeelt de visspecialisten op de zogenaamde ‘gouden standaard’. Een checklist waarmee de jury de deelnemer op alle onderdelen van hun bedrijfsvoering controleert. Wanneer de deelnemer op alle punten voldoende scoort, ontvangt de deelnemer de status ‘gouden visspecialist’.

Tweede en allesbeslissende ronde

In de tweede ronde staat dit jaar de constante hoge kwaliteit van de finalisten centraal. In een periode van twee weken, bezoekt de jury de finalisten opnieuw. Nieuw dit jaar is het extra bezoek van een mystery guest. Deze bezoekt de finalist in dezelfde periode als de jury, op een onverwacht moment en zonder dat de finalist weet om wie het gaat. De finalisten moeten daaroor in deze periode meerdere malen bewijzen over een constante hoge kwaliteit te beschikken. Daarbovenop beoordeelt de organisatie de inzet van de gouden standaard in de promotie en winkelinvulling.

Bekendmaking Winnaars

De organisatie maakt de Visspecialist van het Jaar 2015 traditiponeel bekend op de Spakenburgse Visbeurs. Dit jaar vindt de beurs op maandag 5 oktober plaats. In tegenstelling tot andere jaren is de beursvloer om 19:00u gesloten, waarna het aansluitende beursgala start. Op het beursgala presenteren de finalisten zich en wordt de titel Visspecialist van het Jaar 2015 uitgereikt aan zowel een winkel als ambulante handelaar.

Aanmelden

Aanmelden voor de wedstrijd kan via de website: www.visspecialisten.nl/visspecialist2015. Daar staat ook alle extra informatie vermeld. Aanmelden kan tot woensdag 1 april.

Altijd op de hoogte blijven?