Dries van den Berg blijft in Harderwijk

13 april 2015

Het college van B&W van Harderwijk heeft uiteindelijk toch de mogelijkheid gecreëerd voor complete voortzetting van palingrokerij en vishandel Dries van den Berg op een nieuwe locatie. Ook mag het bedrijf op de huidige locatie blijven tot 1 oktober 2017. Dries en zoon Peter zijn erg blij met het nieuwe besluit van de gemeente Harderwijk. Peter van den Berg: "We hebben nu tijd genoeg om voor de bouw op de nieuwe locatie. Plannen zijn er al."

 

Rokerij

Als gevolg van geplande woningbouw moest het bedrijf van vader en zoon Van den Berg vertrekken van de huidige locatie aan de Harderwijker Burgemeester de Meesterstraat. Op de vervangende locatie die het bedrijf in 2013 toegewezen kreeg, mocht echter geen winkel geopend worden. Daar zou alleen de rokerij en de opslag kunnen komen, voor de winkel moesten de ondernemers zelf een andere locatie zoeken.

Daarmee gingen Van den Berg en zoon niet akkoord, omdat voor hun bedrijfsvoering vishandel en rokerij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ze vroegen het gemeentebestuur om een heroverweging van het besluit, anders zou het bedrijf uit Harderwijk vertrekken.

 

Visserijverleden

De gemeente Harderwijk heeft palingrokerij Dries van den Berg nu een ander terrein aangeboden, waar alle bedrijfsfuncties gecombineerd kunnen worden. Ook de gemeente is blij met de oplossing, aldus een woordvoerder. "Want daarmee hebben we mogelijk gemaakt dat er een deel van het visserijverleden voor Harderwijk behouden blijft".

 

Altijd op de hoogte blijven?