Vis in de open lucht bij restaurant A La Plancha

2 april 2015

Vanaf half april legt A La Plancha bij mooi weer de vis weer op de bakplaat. Visgerechten spelen altijd de hoofdrol bij pop-up restaurant A La Plancha in Rotterdam. Dit jaar zijn de gerechten mede geïnspireerd door de Peruaanse keuken.

Naast mensen met een horeca-ervaring is bijvoorbeeld ook de 70-jarige gepensioneerde schipper Peter er aan het werk. Hij zag de posters van het initiatief hangen en solliciteerde. Bij A La Plancha vinden ze die diversiteit juist heel uitdagend. Daarnaast werken ze zoveel mogelijk samen met de buurt en bewoners van het Noordereiland. In totaal bestaat het team uit 50 verschillende medewerkers.

Peru

De Peruaanse keuken is wereldwijd hot. In Londen en New York schieten Peruaanse restaurants als paddenstoelen de grond uit en twee van de beste restaurants ter wereld zijn gevestigd in de hoofdstad Lima. Nederland blijft daarin wat achter, vandaar dat A La Plancha dit seizoen verschillende Peruaanse gerechten op de kaart gaat zetten. Zo komt er een huisgemaakte Peruaanse limonade Chicha Morada (zelf gemaakt van superfood paarse mais) op de kaart, worden cocktails geschonken van de Peruaanse likeur Pisco en zullen verschillende Peruaanse bijgerechten het menu gaan sieren. Ceviche, rauwe vis die op Peruaanse wijze licht gegaard is in citroensap, stond al op de kaart en is een blijvertje.

Terras

Voor de vierde keer op rij opent A La Plancha de poorten op het Noordereiland. Geïnspireerd door openlucht restaurantjes in Spanje en Zuid-Amerika serveert A La Plancha verse vis op een terras dat alleen opent bij (redelijk) mooi weer. A La Plancha communiceert via Twitter en Facebook wanneer de tafels gedekt worden. Het pop-up restaurant aan de Maas vindt duurzaam en maatschappelijk ondernemen belangrijk en werkt daarom nauw samen met lokale partijen zoals bakkerij Fadi’s op het Noordereiland.

Meer informatie over de openingstijden: http://www.ala-plancha.nl, Facebook: http://www.facebook.com/alaplancharotterdam  en Twitter:  https://twitter.com/laplancha2

Altijd op de hoogte blijven?