Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor Visgilde

17 juni 2015

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, vangst 2015, is vanmiddag tijdens de traditionele veiling voor € 53.000,- verkocht. Visgilde bracht het laatste bod uit en wist daarmee het vaatje te bemachtigen. De opbrengst komt ten goede aan het Nationaal Ouderenfonds. Het Ouderenfonds gaat met de opbrengst stranduitjes voor senioren verzorgen.

Voorafgaand aan de veiling werd de haring beoordeeld door een panel van deskundigen: Janny van der Heijden (culinair journaliste en bekend als jurylid van het televisieprogramma Heel Holland Bakt), Peter Koelewijn (haringexpert en docent SVO vakopleiding food) en Ruud van Diermen (visspecialist). Het proefpanel is goed te spreken over de kwaliteit. “Nadat de startdatum eerder een week moest worden uitgesteld omdat de natuur het liet afweten om de gewenste kwaliteit te behalen, is de haring nu goed vet en lekker mals”, aldus Peter Koelewijn, voorzitter van het panel. 

&feature=youtu.be

Op 18 juni, start de verkoop van de haring in Nederland, België en Duitsland. Ook in het Duitse Hamburg wordt een eerste vaatje geveild voor het goede doel.

Schenking eerste vaatje aan Voedselbank

Visgilde doneert het vaatje haring aan de Voedselbank.De voedselbanken helpen de armsten door ze te voorzien van voedselpakketten. Wij willen namens Visgilde de mensen hierin ondersteunen”, aldus Visgilde Teun van der Toorn, bestuurslid en zelf ook actief in de voedselbank. (foto: Nederlands Visbureau)

 

Altijd op de hoogte blijven?