Dieven halen fuiken Friese binnenvissers leeg

24 juli 2015

De fuiken van beroepsvissers in Friesland worden de laatste weken regelmatig leeggehaald. Tientallen beroepsvissers hebben inmiddels aangifte gedaan van diefstal. Bij sommige beroepsvissers loopt de schade in de duizenden euro's. Visondernemers bij wie onlangs partijen snoekbaars en paling van onduidelijke herkomst zijn aangeboden wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

 

Paling en snoekbaars

De diefstallen vinden plaats in de hele provincie Friesland, in meren en andere binnenwateren. De politie heeft nog geen idee of het telkens om dezelfde daders gaat of dat er meerdere groepen actief zijn. Vooral de duurdere soorten als paling en snoekbaars zijn gewild. Bij één visser hebben de dieven al zes keer toegeslagen.

 

Meldpunt

Omdat het om zulke grote hoeveelheden gaat, vermoedt de politie dat de vis wordt doorverkocht aan restaurants en viszaken. De politie wil daarom graag in contact komen met getuigen of met mensen die anderszins informatie hebben over deze diefstallen. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, tel.nr. 0800-7000.

 

Altijd op de hoogte blijven?