Mosselseizoen 2015 geopend

9 juli 2015

Het mosselseizoen met nieuwe oogst van Zeeuwse bodem is op 8 juli geopend. De mosselsector is positief gestemd over de kwaliteit en het vleesgewicht van de mosselen. De proefmonsters die de week daarvoor van de percelen uit de Oosterschelde en de Waddenzee werden aangeleverd op de Nederlandse Mosselveiling gaven een mooi resultaat, aldus Nico van Zantvoort, veilingmeester van de Nederlandse Mosselveiling. "De smaak is uitstekend en de mosselen zijn wat groter van stuk en goed van vis."

 

Consumptierijp

Mosselen zijn afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. Ze hebben ongeveer twee jaar tijd nodig om uit te groeien tot consumptierijpe mosselen. De meeste Zeeuwse mosselen gaan naar België, waar de mossel is verankerd in de eetcultuur. De komende weken gaan miljoenen kilo's mosselen naar de zuiderburen. In Nederland is jaarlijks een lichte stijging in afzet. De mosselsector voert zowel in Nederland als in België een promotiecampagne om consumenten te inspireren vaker mosselen te eten. Die campagnes worden uitgevoerd door het Nederlands Mosselbureau.

 

Persvaart

Ter gelegenheid van de opening van het mosselseizoen organiseerde het Mosselbureau op 8 juli een persvaart voor journalisten uit Nederland en België naar een mosselperceel in de Oosterschelde. Daar werd het eerste mandje Zeeuwse mosselen opgevist.

 

Altijd op de hoogte blijven?