Simonis Scheveningen wint AD haringtest

24 juli 2015

Vishandel Simonis is winnaar geworden van de AD haringtest 2015. Met een 10 als beoordeling was de Scheveningse vishandel met restaurant de absolute topper.

De nieuwe haring is dit jaar bijzonder moeilijk te verwerken, merken de specialisten. Desondanks zijn er dit jaar meer detaillisten dan ooit die met het cijfer 8 of hoger eindigen, aldus AD online. De enige 10 op de 153 bezochte verkooppunten is voor Simonis.

Positief oordeel

“Het was razend moeilijk,'' aldus eigenaar Dennis Simonis. “Met onze groothandel Atlantic hebben wij soms meerdere keren per dag partijen staan keuren. Steeds maar zoeken, wikken en wegen.''

De beoordeling van keurmeesters Aad Taal en John Oosterhuis is zeer positief: "Zeker gelet op de omstandigheden een zeer goede, excellent schoongemaakte haring met een iets romig accent.''

Top 5

Tweede werd vishandel Ruud den Haan uit Rotterdam; derde Volendammer vishandel Tom Tuijp uit Vleuten; als vierde eindigde Visgilde Oosterschelde uit Bergen op Zoom en als vijfde Volendammer vishandel Koning uit Rijswijk. Al deze ondernemers behaalden een 9,5.

Bekijk de hele uitslag van de AD-Haringtest

 

Altijd op de hoogte blijven?