André Blokland is Zuid-Hollandse Smaakheld

31 augustus 2015

Beroeps binnenvisser André Blokland is verkozen tot Held van de Smaak voor Zuid-Holland. André vist in de Hollandse polders en op de Oude visserij Heerlijckheid van de Gorinchemse gildevissers. Hij is een groot pleitbezorger om van de zoetwaterkreeft een lust te maken in plaats van een last. Hij vangt in één seizoen in de polder meer dan 2000 kilo rivierkreeft.

Economische kansen

André tracht andere beroepsvissers over te halen ook mee te werken aan het beheer in het Groene Hart. “De visserij op rivierkreeft biedt economische kansen. Het gebied is 1500 keer zo groot als het stuk waar ik vis.” Hij houdt voor ogen dat alle schakels in de voedselketen, van bodem tot bord, op een duurzame manier met elkaar moeten samenwerken. Daarnaast werkt hij mee aan onderzoekstrajecten en praktijkdagen om zijn kennis en ervaring uit te dragen.

Samenwerking met horeca

In samenwerking met horeca bedrijven en groothandelaren is hij een grote pleitbezorger voor de consumptie van rivierkreeftjes. Daarin heeft hij een groot medestander en samenwerkingspartner gevonden in kok Arjan Smit van Streekrestaurant de Pronckheer.

Altijd op de hoogte blijven?