Expo 'Kustvissers' op SAIL Amsterdam

14 augustus 2015

Slow Food Nederland en Goede Vissers presenteren tijdens SAIL Amsterdam 2015 gezamenlijk de foto-expositie "Kustvissers", over visserij op de Waddenzee en langs de Noordzeekust. Het vissersschip TS31 komt speciaal een week van het Wad af om de expositie te huisvesten en ligt van 19 tot en met 23 augustus afgemeerd aan de kade van de NDSM-werf bij duurzaam festival KAAP de Groene Hoop in de "Groene Oceaan’. Daar staan tijdens SAIL de thema’s duurzaamheid, techniek en innovatie centraal. Aan boord van de TS31 zijn bij de expositie Waddensnacks, Noordzeelekkers en vertoning van films en dia's over kleine kustvissers in Nederland en elders in de wereld. Helemaal Slow Fish aan boord en aan de kade.

Kadir van Lohuizen en Fokke van Saane

De expositie bestaat uit 3 zwart wit foto's van Kadir van Lohuizen (momenteel ook met een expo in het Fries Museum te Leeuwarden) , op 3 afzonderlijke doeken van ruim 2 meter hoog die buiten worden geplaatst, en in het ruim van de TS31 20 kleurenfoto's van Fokke van Saane. Gezamenlijk geven de foto's een krachtig beeld van het leven op zee van kleine staand wantvissers, handlijnvissers, garnalenvissers en kokkelvissers. Aan boord van de TS31 zullen dia's en films worden vertoond van kleine kustvisserijen in Nederland en elders in de wereld. Met de expositie wordt benadrukt dat de kleine kustvisserij al eeuwenlang onderdeel is van de Nederlandse cultuur en van het leven aan de kust. Slow Food Nederland verzorgt daarbij informatie over Slow Fish vanuit het centrale thema "Samen zijn we verantwoordelijk voor gezonde zeeën, rivieren en kanalen".

Bij de expositie worden Waddensnacks en Noordzeelekkers geserveerd uit de keuken van restaurant 'tAiland te Lauwersoog. Buiten is ook de Goede Vissoep van restaurant Merkelbach verkrijgbaar.

De expositie is tijdens SAIL doorlopend te bezichtigen. Bijzonderheden zoals filmvertoningen of speciale optredens worden bekend gemaakt via de website www.goedevissers.nl en op de Facebookpagina van Goede Vissers.

SAIL Amsterdam 2015 duurt van 19 t/m 23 augustus.

Altijd op de hoogte blijven?