Vriesverse gerookte zalm Top! bij COOP

4 augustus 2015

Supermarktketen Coop heeft vriesverse gerookte zalm toegevoegd aan zijn lijn kwaliteitsproducten Top!  Coop is de enige supermarkt in Nederland die deze kwaliteit gerookte zalmfilet uit de vriezer verkoopt. Na onder andere horecasnacks, authentiek vlees en verse buffelmozzarella is het nu de beurt aan deze zalmfilet.

Jacob Meijboom, Senior Categorymanager Vriesvers en Zuivel, vertelt: “De Top! van Coop gerookte zalmfilet is in vergelijkende consumententesten al meerdere malen als ‘Best Getest’ uit de bus gekomen. De zalm wordt op ambachtelijke wijze geselecteerd, gefileerd, gezouten en gerookt. Het roken van de zalm gebeurt – op traditionele wijze – op beukenhout, wat zorgt voor een heerlijk aroma.

De zalm wordt met de hand gezouten, na acht uur gespoeld en gereedgemaakt voor het rookproces. Na het rookproces wordt gecontroleerd of de zalm perfect is en goed bevonden kan worden. De gerookte zalm wordt vakkundig met de hand verwerkt tot de mooiste en heerlijkste filets.

Bijzonder aan het gloednieuwe Top! van Coop-product is naast zijn heerlijke smaak, zijn plek in de winkel. Verrassend genoeg is de gerookte zalmfilet niet in het gekoelde schap, maar in de vriezer te vinden. Een uniek concept. Meijboom: “Op deze manier blijft de kwaliteit van de ambachtelijke gerookte zalmfilet uitzonderlijk goed. De vriesverse zalm is daarnaast heel lang houdbaar, waardoor we voedselverspilling voorkomen."

 

Altijd op de hoogte blijven?