Deze week is het Nationale Mosselweek

1 september 2015

Op maandag 31 augustus heeft chef-kok Julius Jaspers de mosselweek van start laten gaan door Zeeuwse mosselen te bereiden in zijn restaurant Happyhappyjoyjoy in Amsterdam. Het accent van de vijfde editie van deze Nationale Mosselweek ligt op horeca. Tijdens deze promotieweek serveren zo’n 300 restaurants in heel Nederland  een mosselmenu of een gerecht met Zeeuwse mosselen.

XO-sauce

Julius Jaspers heeft Zeeuwse mosselen geserveerd in XO sauce, een spannende mix van gestoomde mosselen met coquille, garnalen, chili, gember en knoflook. Bij Happyhappyjoyjoy staat proeven en beleven centraal. Julius Jaspers: "Mosselen zijn een makkelijk ingrediënt én ze lenen zich voor enorm veel variatie. Ze staan vanaf dag één bij ons op de kaart."

Mosselweek.nl

Het is de eerste keer dat er tijdens de Nationale Mosselweek zo massaal is samengewerkt met horecagelegenheden in heel Nederland. De Nationale Mosselweek is zaterdag 29 augustus van start gegaan en duurt tot en met 6 september 2015. Deelnemende restaurants hebben de vrijheid gekregen om op geheel eigen wijze een gerecht of menu samen te stellen. Naast de klassieke mosselpan worden er verrassende gerechten gemaakt. Op mosselweek.nl kunnen gasten een restaurant uitzoeken en een tafel reserveren. Iedereen die reserveert via mosselweek.nl maakt kans op een weekendje Zeeland. (foto: Jean-Pierre Jans)

Altijd op de hoogte blijven?