Culinair Scheveningen presenteert zich met VISSCH

12 oktober 2015

Scheveningen heeft het culinaire herfst- en winterseizoen geopend met het visfestival VISSCH. Afgelopen weekend (9 t/m 11 oktober) stonden in de Scheveningse visafslag  foodtrucks met tal van visgerechten, die ter plekke bereid werden. Uitgangspunt van het festival is om consument, horeca en visserij bij elkaar te brengen. VISSCH wil laten zien dat Scheveningen meer is dan Vlaggetjesdag in de zomer rond haring.  Bij de dubbeldekbus bij de ingang konden muntjes worden aangeschaft, waartmee je binnen kon betalen. Zo waren er amuses voor 1 muntje, vissoep voor 3 en een complete maaltijd paella voor 5 muntjes. ZO was er voor elk wat wils. Verder een bar waar de bijbehorende drankjes konden worden besteld en muziek, zo dat het een gezellig gebeuren werd. De haven van Scheveningen wil met dit festival de Scheveningse vis weer prominent op de kaart te zetten; en daarin speelt de visbeleving een belangrijke rol. Veel bekijks -vooral van kinderen - trok daarom ook de enorme visuitstalling bij de ingang. Tal van bekende en minder bekende vissoorten op ijs  trokken veel belangstelling van het publiek.

­

    • ­
    • Altijd op de hoogte blijven?