Drukke en geslaagde Visbeurs

6 oktober 2015

De twaalfde editie van de Visbeurs die gisteren, 5 oktober, in Spakenburg plaatsvond, was druk en succesvol. Met 308 standhouders was het een goed gevulde beurs, die gedurende de hele openingsperiode door veel geïnteresseerden bezocht werd.

Standhouders

Ruud van Diermen, voorzitter van de organiserende Spakenburgse Vishandelsvereniging, is na afloop van de beurs een zeer tevreden man. “Alle lof voor de standhouders! Ze hebben echt weer hele mooie dingen neergezet. Die drive bij de ondernemers is geweldig om te zien. Dit is echt de dag van de vishandel, een keer per twee jaar. Het was een prachtige dag en de kroon op ons werk van de afgelopen maanden. We hebben als organisatie wel weer een paar keer gedacht: dit is de laatste keer. Maar dat hoort erbij, het komt altijd weer goed. We krijgen enorm veel medewerking van alle kanten, de lijnen zijn kort, in Spakenburg.”

Internationaal

Ook deze keer overtrof het aantal aanmeldingen het aantal beschikbare plaatsen. Het aanbod in de stands was gevarieerd en afwisselend. Hoofdsponsors Smedes Fine Food en Fishpartners ontvingen de beursbezoekers vooraan in de beursruimte. Ook alle organisaties binnen de visdetailhandel waren vertegenwoordigd, waaronder de VNV, het Nederlands Visbureau, Versplatform Nederland en SVO. De beurs was dit jaar voor het eerst internationaal: een afvaardiging van de Nederlandse handelsdelegatie van Peru presenteerde Peruaanse visproducten. Met een paar Belgische en Duitse bedrijven die al eerder hun weg vonden naar Spakenburg mag de visbeurs zich nu dan ook internationaal noemen, aldus Ruud van Diermen.

Wedstrijd

Aansluitend aan de beurs werden op het podium op de beursvloer de winnaars bekendgemaakt van de titel Visspecialist van het Jaar in de categoriën winkel en ambulant. De zes genomineerden voor de titel, drie per categorie, hadden in de periode daarvoor bezoek gehad van een mysterie shopper en van de vakjury. De titels werden gewonnen door Vishandel Heinen en Koelewijn uit Spakenburg (ambulant) en Visspecialist Koning uit Amstelveen.

Voorafgaand aan de bekendmaking werden de publieksprijzen uitgereikt door Jacqueline Wijbenga, uitgever van Vismagazine. Tijdens de beurs konden bezoekers stemmen op de kandidaat van hun keuze. De winnaars van de publieksprijzen waren Vishandel De Dolfijn van Bianca en Diana Waasdorp uit Haarlem (ambulant) en Visgilde Hans Visscher uit Zwolle. De publieksfavorieten wonnen een inspiratietour voor twee personen.

Altijd op de hoogte blijven?