Verse schepmosselen bij nieuwe Marqtvestiging

1 oktober 2015

Op donderdag 1 oktober opent duurzame supermarktketen Marqt haar veertiende vestiging, aan het Gelderlandplein te Amsterdam. De winkel is voor meer dan 75 procent opgebouwd uit gebruikte materialen, van de verlichting tot en met de meubels.

 

Service

Met een aantal nieuwe services richt Marqt zich op meer gemak en kwaliteit voor de klant: in de winkel wordt vis gemarineerd en gebakken, verse mosselen geschept in de gewenste hoeveelheid, verse pasta gemaakt en vlees gesneden in diverse cuts en. Ook worden er kippen gegrild aan het spit. Er is een vaste ‘keet’ voor coffee, snacks, salades en sandwiches en er staat elke week een andere foodtruck (in de winkel!) voor de lunch.

 

Minder plastic, minder verspilling

In de nieuwe winkel staat een groentekas, de Koelkas, waarin de duurzaam geteelde groente- en fruitsoorten worden bewaard bij 14 °C, zonder verpakking. Hierdoor blijven ze het langst lekker. Ook wordt in samenwerking met Join the Pipe gratis gefilterd kraanwater aangeboden. Met de aankoop van een bidon van gerecycled plastic steunen klanten schoondrinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Minder verpakking, minder transport en schoner water.

 

Uitbreiding assortiment

De basis van het toegankelijke assortiment van 1000+ dagelijkse, biologische producten is bij Marqt Gelderlandplein nog groter. Daarnaast wordt het aangevuld met nieuwe, bijzondere producten, waaronder schone handzeep, douchegel en shampoo: zonder SLS, SLES, parabenen, siliconen, kleurstoffen en minerale oliën. Ook introduceert Marqt een nieuwe lijn van biologische, glutenvrije producten

Altijd op de hoogte blijven?