Winnaars Visspecialist van het Jaar bekend

5 oktober 2015

In Spakenburg zijn op 5 oktober de winnaars van de titel Visspecialist van het jaar bekend gemaakt tijdens het afsluitende gala van de Visbeurs. In de categorie ambulant was dat vishandel Heinen & Koelewijn uit Spakenburg en in de categorie winkel Visspecialist Koning uit Amstelveen. Tweede werden vishandel Struik (ambulant) en Visgilde Hans Visscher. Als derde eindigde Fish 'n Food Jacob Heijnen en Vishandel De Dolfijn.

Avontuur

Het was een erg moeilijke beslissing voor de jury, aldus voorzitter Marjan Bouman. “Dit zijn de zes beste visdetaillisten van Nederland. Het zijn dus gewoon alle zes winnaars. Dan moet je echt naar de details gaan kijken en uiteindelijk een knoop doorhakken.”

Tijmen Koelewijn, samen met broer Henk eigenaar van vishandel Heinen en Koelewijn, had niet verwacht eerste te worden. “Ik ben bij alle andere genomineerden gaan kijken en je ziet overal topkwaliteit. Maar we hebben wekenlang de puntjes op de i gezet en alles perfect gedaan. En extra uitgepakt. Het was een heel avontuur, maar nu hebben we loon naar werken!”

Ervaren team

Jan Tol en Nico Schokker, eigenaren van Visspecialist Koning en voor de tweede achtereenvolgende keer winnaar in hun categorie zijn superblij. “Het is een echte ontlading! Je weet niet hoe het gaat uitpakken. We hebben wekenlang gestructureerd en volgens planning gewerkt. Wij zeiden tegen elkaar: beter dan dit kunnen we niet. En we hebben een supergemotiveerd en ervaren team. Dat maakt enorm uit.”

Publieksprijs Vismagazine

Voorafgaand aan de bekendmaking werden de publieksprijzen uitgereikt door Jacqueline Wijbenga, uitgever van Vismagazine. Tijdens de beurs konden bezoekers in de stand van Vismagazine stemmen op de kandidaat van hun keuze. De winnaars van de publieksprijzen waren Vishandel De Dolfijn van Bianca en Diana Waasdorp uit Haarlem (ambulant) en Visgilde Hans Visscher uit Zwolle. De publieksfavorieten wonnen een inspiratietour voor twee personen.

   

Altijd op de hoogte blijven?