SEG-Award vervangt Prix d’Elite

25 november 2015

De Seafood Excellence Global award is een nieuwe prijs die op de Seafood Expo Global van 2016 (26-28 april) voor het eerst zal worden uitgereikt. Deze award vervangt de Prix d’Elite, de onderscheiding die vijftien jaar lang tijdens de SEG en SPG werd uitgereikt.

De prijs wordt toegekend aan een bijzonder visproduct en niet meer aan een bedrijf. Er zijn twee overall prijzen voor Best Retail Product en Best Hotel/Restaurant/Catering Product. Verder zijn er prijzen in verschillende categorieën: Innovation, Convenience, Health and Nutrition, Retail Packaging en Seafood Product Line.

Nieuwe opzet

“De nieuwe opzet is ontwikkeld om de beste producten te onderscheiden tijdens de beurs. Exposanten kunnen hun beste producten tonen aan de markt, onafhankelijk van het tijdstip en plaats waarop ze zijn geïntroduceerd”, aldus Liz Plizga, vice-president van de Seafood Group.

Alle aangemelde producten voor de competitie worden tijdens de SEG in de patio getoond aan de bezoekers. De jury kiest de finalisten voor de Grote Prijs en voor de prijzen in de verschillende categorieën. In maart 2016 worden deze nominaties bekendgemaakt. Tijdens de Seafood Expo Global worden op de eerste beursdag, 26 april, om 18.15 de winnaars bekendgemaakt tijdens een receptie in het Auditorium 2000.

Altijd op de hoogte blijven?