Meesterlijke Kabeljauw in Kaasroomsaus

23 november 2015

Samenstelling:

  • 1000 gram Kabeljauw filet
  • 500 gram Kaasroomsaus (08063K)
  • 80 gram Meesterlijke Kruidenolie Da vinci Groen (07954DS)
  • 500 gram Gekruide Rijst (09090K)
  • 500 gram Wokgroente
  • Ovenbakje
  • Verse peterselie

Bereiding (optie 1):

  • Giet 2 liter water in een platte bak en doe hier de gekruide rijst bij.
  • Gaar de rijst in de steamer met 100% vocht op 100°C in circa 35 minuten.
  • Blancheer de groente en laat goed uitlekken.
  • Marineer de kabeljauw met de Meesterlijke Kruidenolie.
  • Giet een laagje kaasroomsaus in een ovenbakje.
  • Leg hierop de gekruide rijst en vervolgens de wokgroente.
  • Leg de kabeljauwfilet bovenop en garneer met fijngesneden peterselie.

Bereiding (optie 2):

  • Pocheer de Kabeljauw in de steamer op 70°C 100% vocht tot een kern van 63°C.
  • Laat de kabeljauw afkoelen en marineer vervolgens met Meesterlijke Kruidenolie.

Consument (bij optie 1):

  • Gaar het gerecht in een voorverwarmde oven van 180°C in circa 15 minuten.

Consument (bij optie 2):

  • Warm het gerecht op in een voorverwarmde oven van 160°C in circa 12 minuten.

Dit recept is afkomstig va Epos.

Altijd op de hoogte blijven?