Sardientjes met gekruide rijst

31 augustus 2015

Samenstelling:

  • 1000 gram        Sardientjes zonder staart
  • 1180 gram         Gekruide Rijst (09090K)
  • 10 gram              Merquezegekruid (01586K)

Bereiding: 

  • Zet de combisteamer met 100% vocht op 100ºC.
  • Giet 2 liter heet water in een platte lange bak en voeg de zak gekruide rijst toe.
  • Laat dit circa 35-40 minuten garen in de steamer.
  • Roer de rijst los en laat het geheel goed afkoelen.
  • Kruid de sardientjes met Merquezegekruid en gaar deze in de voorverwarmde oven van 180ºC in circa 3 minuten.
  • Laat het geheel goed afkoelen en meng met de gekruide rijst.

Consument:

  • Warm het gerecht op in een voorverwarmde oven van 160ºC in circa 10 minuten.

Dit recept is afkomstig van Epos.

Altijd op de hoogte blijven?