Urker Zalmhuys

19 februari 2015

Het Urker Zalmhuys werd in 2001 opgericht door Fokke Bakker en zijn compagnon Aad van Sprongen. Bakker en Van Sprongen kochten in 2000 hun huidige bedrijfspand in Urk. Fokke Bakker: “Het is het oudste visverwerkingsbedrijf van Urk, uit de jaren zeventig, de tijd van de opkomst van de visserij. Het is het eerste pand waar op fabrieksmatige schaal vis verpakt werd. Dat gebeurde toen nog nergens in Nederland. Heel Urk heeft hier gewerkt.” Het hele bedrijf is aangepast aan de nieuwste eisen van HACCP en ISO. Na een gestage opbouw is zalmrokerij het Urker Zalmhuys klaar voor de volgende stap. Het familiebedrijf is helemaal voorbereid op uitbreiding naar Duitsland en levering aan de supermarkten.

Familiebedrijf

Het Urker Zalmhuys is een echt familiebedrijf. Naast de twee zoons van de beide oprichters, die nu in de directie zitten, werken er nog meer kinderen en neven en nichten in het bedrijf. “Er heerst hier een goede sfeer.

Onlangs schafte het bedrijf een nieuwe rookkast aan met plaats voor zes rookwagens, een nieuwe fileerlijn, een vacumeermachine en een nieuwe dieptrekverpakkingsmachine, met als doel de productie substantieel uit te breiden. Er werken zo’n veertig mensen bij het bedrijf Het Urker Zalmhuys, met in erg drukke periodes, zoals rond de feestdagen, uitbreiding naar 60 mensen.

In Vismagazine nr.2 (februari 2015) staat een reportage over het Urker Zalmhuys.

Meer lezen? Word abonnee van Vismagazine.

Altijd op de hoogte blijven?