Visch Den Bosch

23 september 2014

Nico Zwarthoed, bekend van de culinaire vissalades, is sinds een half jaar samen met partner Jos Hulscher eigenaar van vistraiteurzaak en restaurant Visch in Den Bosch. Met succes! Voor de beide visspecialisten is het de kroon op hun visgeschiedenis. Zwarthoed viert dit jaar zijn veertigjarig jubileum in de vis. “Ik kom uit een visfamilie.

Nico Zwarthoed over zijn verleden in de vis: "Ik wilde voor mezelf beginnen, aan mijn toekomst werken. Ik heb een verkoopwagen aangeschaft en een aantal standplaatsen aangevraagd, in Weert en Waalre.  Na een jaar liep het als een trein. Ik wist wat goede vis was en zorgde dat ik altijd soorten als zeebaars en zeeduivel bij me had. Die kon je toen nog bijna nergens krijgen. Wat ik nu hier in Den Bosch in de toonbank heb, had ik toen ook al in mijn verkoopwagen."

De locatie van Visch is perfect: in een straatje met meerdere restaurants en ruimte voor een terras. Jos Hulscher: “Onze klanten zeggen: sinds jullie hier zitten, eten we veel meer vis. Inmiddels hebben we een heel uitgebreide klantenkring, met mensen van ver buiten Den Bosch. We krijgen nog dagelijks nieuwe mensen die komen kijken.”

Een reportage over Visch staat in VIS Special nr.3 (september 2014)

Meer lezen? Neem een abonnement op Vismagazine.

 

Altijd op de hoogte blijven?