Vishandel De Valk in Assen

19 februari 2015

Geert de Valk en Jacqueline Gaus zijn al dertig jaar de drijvende krachten achter vishandel De Valk in Assen. Met veel doorzettingsvermogen hebben ze de Assenaren laten wennen aan een gevarieerd visassortiment. Geert de Valk, geboren in Rolde, deed de horecavakschool in Leeuwarden en is tien jaar kok geweest op een internaat voor moeilijk opvoedbare kinderen. “Na tien jaar in de keuken vond ik het tijd worden voor iets voor mezelf. Ik kreeg de mogelijkheid om een viswinkel over de nemen in het winkelcentrum Nobellaan in Assen.

Jacqueline werkt mee in het visbedrijf. “Ik heb het vak geleerd door te kijken. Ook haring snijden. Geert wilde eigenlijk niet dat ik dat ging doen, maar op een gegeven moment was het bij grote drukte toch wel handig dat ik het ook kon. En nu is het mijn favoriete product."

De overstap van de winkel naar de verkoopwagen was vanaf het begin een succes, vertelt Geert de Valk. “De omzet ging onmiddellijk omhoog en al die jaren is er een stijgende lijn gebleven. We stonden beter in het zicht, waardoor je meer impulsaankopen hebt."

De leveranciers van Vishandel de Valk zijn Ouwehand voor de haring en de gerookte vis en Spijkerman uit Lauwersoog voor de verse vis. Hardlopers zijn de traditionele klassiekers: lekkerbekjes, kibbeling en haring.

In Vismagzine nr.2 (februari 2015) staat een reportage over Vishandel De Valk.

Meer lezen? Neem een abonnement op Vismagazine.

Altijd op de hoogte blijven?