Recepten

In de rubriek Vissoort Bereid geeft het Nederlands Visbureau of een visdetaillist/kok een recept waar in hij de belichte vissoort verwerkt. Klik op de links om de recepten te bekijken (in pdf).

  • BBQ-zalm

    Samenstelling: 1000 gram zalmfilet 30 gram Bistro Kruidenolie Mississippi (07127K) BBQ schaaltje Bereiding: Marineer de zalmfilet met de Bistro Kruidenolie Mississippi. Garneer de zalm met wat schijfjes limoen en een takje rozemarijn. Consument: Gaar de zalmfilet op de BBQ ongeveer 12 minuten. Dit recept is… Lees verder →

    2014-08 Epos bbq zalm
  • BBQ-gamba’s

    Samenstelling: 1000 gram gamba’s 40 gram Bistro kruidenolieToscaans (07164K) Satéstokjes 15 cm (03085BS000) Bereiding: Maak de gamba’s schoon, verwijder de kop en pel ze. Marineer ze met de Bistro Kruidenolie Toscaans en rijg vervolgens aan een satéstokje. Consument: Laat de grill, de barbecue of de gourmet… Lees verder →

    2014-07 Epost bbq gamba
  • Grill Plate: Kruidige Kabeljauw

    Ingrediënten: 1000 gram kabeljauw  500 gram zeekraal 40 gram Bistro Kruidenolie Knoflook-Peper (07043K) Feestelijke Decoratiemix (09046G) Olijven (blik) Aluminium schaaltje Bereiding: Bedek de bodem van het aluminium schaaltje met zeekraal. Snijd de kabeljauw in medaillons van ongeveer 25 gram en marineer deze met de Bistro… Lees verder →

    Epos - kabeljauw
  • Gepocheerde schelvis met kokkels, garnalen en zeekraal

    Type gerecht: Hoofdgerecht Bereidingstijd: 20 minuten Aantal personen: 1 Ingrediënten: - 180 gram schelvis – 0,5 liter visbouillon – 50 gram Hollandse garnalen – 1 sjalotje – 0,05 liter room – 50 gram zeekraal – Extra garnering: chips van pastinaak en een mousseline van bloemkool. Bereidingswijze:… Lees verder →

    Schelvis met kokkels en zeekraal
  • Lunchsalade met gebakken wijting en druiven

    Type gerecht: lunchgerecht Bereidingstijd: 10 à 20 minuten Aantal porties: 4 Ingrediënten: 400 gram wijtingfilet, in 8 stukken 2 eetlepels balsamico-azijn 150 gram haricots verts, gehalveerd 6 eetlepels olijfolie 1 kropje eikenbladsla, blaadjes in stukken gescheurd 75 gram veldsla 40 gram rucola 1 bosuitje, in… Lees verder →

    Wijtingsalade
  • Zeeuwse mosselen met zeekraal en spinazie

    Zeeuwse mosselen gestoomd in witte wijn met een sausje van kruiden en limoengras op een bedje van gewokte zeekraal en spinazie. Ingrediënten voor 4 personen: * 4 volle handen Zeeuwse mosselen * 2 kopjes witte wijn * 2 stengels limoengras (fijn gehakt) * een halve… Lees verder →

    Mosselen
  • Zalmmousse Hawaï

    Samenstelling voor Zalmmousse Hawaï: 1000 gram gerookte zalmsnippers 300 gram Babi Chutneysaus (08010K) Paprika vloeibaar (07192K) Bereiding: Gerookte zalm malen door de 3 mm plaat. 1 kilogram gemalen zalm mengen met 300 gram Babi Chutneysaus. Eventueel naar wens wat vloeibare paprika toevoegen. Heerlijk op toast… Lees verder →

    Epos_Zalmmousse Hawaï 1
  • Vispakketje

    Samenstelling voor Vispakketje: 1000 gram scholfilet 200 gram gamba’s Geblancheerde zeekraal 40 gram Bistro kruidenolie Bombay (07033K) Prikker Aluminium ovenschaaltje Bereiding: Snij een stuk van de scholfilet af en marineer de bovenzijde met de Bistro Kruidenolie Bombay. Leg hierop de geblancheerde zeekraal en zet daarop… Lees verder →

    Epos_Vispakketje
  • Tortilla Tonijn Salsa

    Samenstelling voor Tortilla Tonijn Salsa: Tortilla’s 25 cm (11076DS008) Bistro saus Tomaten Salsa (08453P) Groene paprika (in stukjes) Courgette (in blokjes) Tonijn uit blik (op oliebasis) Geraspte kaas (11090K) Dille topjes (05026K) Bereiding: Strijk de tortillavellen in met de Bistro saus Tomaten Salsa. Vul de… Lees verder →

    Epos_Tortilla Tonijn Salsa
  • Spicy Salmon

    Samenstelling Spicy Salmon: 1000 gram zalm 400 gram Bistro saus Aioli Pikant (08451K) Dilletopjes Bereiding: Snij de zalmfilet fijn en meng het met de Bistro saus Aioli Pikant. Leg een garneerring op een bordje en druk het zalmmengsel zachtjes aan. Garneer met dilletakjes en verse… Lees verder →

    Epos Spicy Salmon
1 2 3 6
Pagina 1 van 612345...Minst recente »