Nieuws

  • COLIJNSPLAAT - OOSTERSCHELDEKREEFT - VEILINGMEESTER ANNEMARIE VAN GAAL VOOR PINK RIBBON

    Eerste kreeft naar Krijn Verwijs

    Gisteren, 26 maart, werd in de vismijn van Colijnsplaat de eerste Oosterscheldekreeft geveild. Zoals gebruikelijk ging de opbrengst naar een goed doel. Dat was deze keer Stichting Pink Ribbon. De kreeft bracht in een Amerikaanse veiling – waarbij iedere bieder betaalt voor zijn of haar… Lees verder →

  • 1503026 Zalm met kreeft opening kreeftseizoen

    Zalm en Van Gaal ontvangen eerste Oosterscheldekreeft

    Vandaag, 26 maart, is in Zierikzee het Oosterscheldekreeft seizoen officieel geopend. De eerste kreeften werden in ontvangst genomen door Annemarie van Gaal (uitgever, ondernemer en televisiepersoonlijkheid) en oud politicus Gerrit Zalm, voorzitter raad van bestuur ABN AMRO.   Pink Ribbon De eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen… Lees verder →

  • 150325 Zeeuwse persreis Akershoek Ouddorp

    Voorproefje Week van de Goereese Vis

    Op Goeree-Overflakkee vindt in september de week van de Goereese Vis plaats. Op 25 maart kreeg een gezelschap culinaire journalisten een voorproefje van dit evenement in Hotel Akershoek in Ouddorp. Dat gebeurde tijdens de persreis die de VVV van Zeeland jaarlijks organiseert om de provincie culinair en cultureel op de kaart te… Lees verder →

  • SPF 20150324 0007

    Eerste paal nieuwbouw Krijn Verwijs

    Vandaag, dinsdag 24 maart, heeft Bram Verwijs jr. (zoon van directeur Bram Verwijs en vijfde generatie in het familiebedrijf) de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuw bedrijfspand voor Krijn Verwijs Yerseke. Het nieuwe pand komt aan de Korringaweg, naast het bestaande gebouw… Lees verder →

  • DSC_0477

    Food Professional Day over vis

    Gisteren, 23 maart, vond in Wageningen voor de vijfde keer de Food Professional Day plaats. Dit jaar stond dit evenement in het kader van vis en de vissector. Veel aspecten van visserij, viskweek en visbereiding kwamen in het programma voorbij. De lezingen werden gecombineerd met… Lees verder →

  • Nieuwe Vistechnieken

    129 miljoen euro voor verduurzaming visserij

    Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken stelt samen met de Europese Commissie voor de komende 7 jaar €129 miljoen beschikbaar voor verdere verduurzaming en voor versterking van de concurrentiekracht van de visserij en de aquacultuur. De Europese Commissie heeft het Nederlandse programma voor de inzet van… Lees verder →

  • 150323 Visspec.vh Jaar

    Wedstrijd Visspecialist van het Jaar begint

    Visspecialisten die mee willen doen en zichzelf een spiegel voor willen houden, kunnen zich aanmelden voor de wedstrijd Visspecialist van het Jaar. De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) organiseert de wedstrijd in samenwerking met de Spakenburgse Vishandel Vereniging (SVV). De inschrijftermijn is geopend; inschrijven kan, net als… Lees verder →

  • tryout-fileerlokaal1

    Duitse tv-zender filmt bij Fileerlokaal ‘t Ailand

    Afgelopen woensdag (18 maart) heeft Fileerlokaal ’t Ailand in Lauwersoog proefgedraaid onder het oog van de camera van de Duitse tv-zender NDR. In een nog leeg fileerlokaal hebben vissers en eigenaren van ‘t Ailand, Jan Geertsema en Barbara Rodenburg, een testworkshop vissoep gehouden. Met kookgerei… Lees verder →

  • IMG_4081

    Fusie Seafood Parlevliets

    Seafood Parlevliet IJmuiden en N. Parlevliet België gaan fuseren. Eind vorig jaar hebben de directies van beide bedrijven hun onderhandelingen afgerond en de fusie overeenkomst getekend. Door middel van aandelenoverdracht maakt N. Parlevliet België nu deel uit van de Seafood Parlevliet groep.   Bestaande samenwerking… Lees verder →

  • ??????????

    Edwin Vinke presenteert pekelbadje voor vis

    Sterrenkok Edwin Vinke van De Kromme Watergang wil voor de zomer vijf pekelbadjes op de markt brengen om vis zo te kunnen marineren dat de structuur niet verloren gaat tijdens de bereiding. Dat meldt de PZC op haar website. Ook de thuiskok kan daardoor in… Lees verder →

Pagina 1 van 13012345...102030...Minst recente »