Nieuws

  • Haasnoot_Polaris-kl

    Polaris en Haasnoot gaan samenwerken

    Polaris Visdelicatessen en Haasnoot Vis gaan samenwerken. Beide bedrijven bedienen de markt met een hoogwaardig en uitgebreid assortiment visproducten. De bedrijven zijn samen bijna honderd jaar actief in de visbranche en beschikken over een grote vakkennis. Strategie De samenwerking past in de strategie van beide… Lees verder →

  • mega rog Jaap Waasdorp-kl

    Gigantische Rog bij Jaap Waasdorp

    ‘Ik werk al dertig jaar in de vishandel, maar zo’n grote rog heb ik nog nooit gezien’, laat Jaap Waasdorp, eigenaar van viswinkels in Haarlem en IJmuiden weten. De superrog met een leeftijd van ruim honderd jaar, volgens Waasdorp , is gevangen als bijvangst in de wateren ten… Lees verder →

  • 140930 Fleur de mer gehaktvariant zekraal

    Gehakt met zeekraal en lamsoor wint prijs

    De ‘Fleur de Mer’ van slagerij Krijn Buth uit Ooltgensplaat heeft de tweede prijs gewonnen bij de vakwedstrijd voor de Lekkerste Gehakvariant. De Fleur de Mer is een gehakthapje in bladerdeeg met lamsoor en zeekraal. “Heel origineel om zeekraal en lamsoor te gebruiken, vond de jury.… Lees verder →

  • SONY DSC

    Wedstrijd Slikslederijden op de Waddenzee

    Om de slikslede weer onder de aandacht te brengen, organiseert proeflokaal ’t Ailand in Lauwersoog op zondag 5 oktober een sliksledewedstrijd met de kraites van Vaszlovszky. Dat gebeurt in het kader van de Dag van de Regio. Eeuwen geleden maakten ambachtelijke wadvissers al gebruik van… Lees verder →

  • vissoortbelicht2011-02

    Vi&Seizoen Festival voor Voedselbank

    Van donderdag 2 tot en met zaterdag 4 oktober vindt in de Markthal van het Food Center Amsterdam het Vis&Seizoen Festival plaats. Een 3-daags culinair festival toegewijd aan duurzame en vooral heerlijke vis. Tijdens het 3-daagse Vis&Seizoen Festival zal een groot aantal sterrenkoks en fantastische restaurants… Lees verder →

  • Inschrijving Holland Paviljoen ESE2012 geopend

    Holland Paviljoen op Seafood Expo China

    Tijdens de China Fisheries & Seafood Expo van 5 tot en met 7 november in Quingdao zal ook een Holland Paviljoen zijn. Het Nederlands Visbureau is volop bezig met de voorbereidingen. Met negen Nederlandse bedrijven binnen het Holland Paviljoen is Nederland, als visland, ruim vertegenwoordigd. Daarnaast… Lees verder →

  • Pefa veiling-app fvbf190914-02-kl

    Pefa heeft wereldprimeur met veilingklok-app

    Vis inkopen kan voortaan ook live vanaf elke willekeurige locatie via een unieke veilingklok-app voor smartphone en tablet. Online-veilsysteem pefa.com heeft met de veilingklok-app een wereldwijde primeur. Alle informatie die kopers gewend zijn in de zogenaamde mijnzaal van de veiling te ontvangen, is in de app… Lees verder →

  • 140925 Vis uit Blik kookboek Bart van Olpen

    Kookboek Vis uit Blik van Bart van Olphen

    Het nieuwe kookboek van Bart van Olphen is een ode aan duurzaam gevangen vis uit blik. Naast veel recepten biedt het boek een kijkje in de levens van vissers die met respect voor de natuur vissen. Bart van Olphen zet zich al jaren in voor… Lees verder →

  • 140924 Eco2Clean

    Eco2Clean ontwikkelt hygiënetool

    Omdat er een duidelijke behoefte bestaat aan een beter inzicht in de hygiëne in voedselverwerkende bedrijven heeft Eco2Clean de softwaretool HIMS (Hygiene Information Management System) ontwikkeld. HIMS brengt op een gestructureerde, efficiënte wijze alle schoonmaakactiviteiten en de daaraan verbonden kwaliteitseisen en kostenpatronen met elkaar in… Lees verder →

  • mosselen-laurent

    Mosseltour in België per oldtimer

    Deze week is in Vlaanderen een mosselcampagne. De hele week rijdt een oldtimer mosseltruck door de provinciehoofdsteden en worden  voorbijgangers getrakteerd op smaakvolle mosselgerechtjes. Deze gerechtjes worden bereid door een bekende regionale chef en er zal een bekende Vlaming aanwezig zijn om het gerechtje te proeven. De regionale… Lees verder →

Pagina 1 van 11312345...102030...Minst recente »