Nieuws

  • 150827 Cover Visculinair Magazine LR

    Nieuwe uitgave Visculinair magazine

    Op 1 september verschijnt alweer het derde Visculinair magazine van dit jaar. Het magazine, dat uitgegeven wordt door het Nederlands Visbureau, heeft inmiddels een grote groep fans, die reikhalzend naar het volgende nummer uitkijken. Maar liefst 30.000 exemplaren worden via visverkooppunten verspreid. In het komende nummer… Lees verder →

  • ongepelde Hollandse garnalen2

    De Boer RVS in Innovatie top 100

    Het Friese bedrijf De Boer RVS uit Makkum staat in de Innovatie top 100. Op 1 oktober, de Dag van de Innovatie, wordt bekendgemaakt op welke plek het bedrijf staat. De Innovatie top 100 is een initiatief van de Kamer van Koophandel. De jury selecteert de… Lees verder →

  • Flevoland - Jongens van de Fant-NIEUW

    Weer nieuwe Helden van de Smaak bekend

    Overijssel, Friesland en Flevoland hebben hun provinciale Held van de Smaak gekozen. Zij strijden in de Week van de Smaak (12-20 september) om de landelijke titel Held van de Smaak 2015. Helden van de Smaak in Overijssel zijn Bert en Marja Bekendam, binnenvissers op de… Lees verder →

  • 120903 Hokkai Kitchen sushi

    Sushi bevat veel bacteriën

    Het is slecht gesteld met de kwaliteit van sushi in all-you-can-eat-restaurants. Dat stelt de Consumentenbond na onderzoek bij 20 restaurants in het land. 64 procent van de onderzochte sushi’s bevatte te veel bacteriën. Alle restaurants lieten steken vallen, vooral op het gebied van hygiëne, meldt… Lees verder →

  • 150824 Helden Limburg en Gelderland

    Limburg en Gelderland kiezen hun ‘Helden’

    Limburg en Gelderland hebben hun Helden van de Smaak gekozen. Zij dingen mee naar de landelijke titel Held van de Smaak die in de Week van de Smaak, van 12 t/m 20 september, wordt bekendgemaakt. Leeuwarden is Hoofdstad van de Smaak en het landelijk thema… Lees verder →

  • 150818 oesterparels Yerseke

    Tien parels in één oester

    Vishandelaar Tom Sinke (34) uit Yerseke heeft een unieke vondst gedaan in een Japanse creuse oester.” De parels werden afgelopen zaterdag in de oester gevonden tijdens de Mosseldag in Yerseke, waar Sinke voor het publiek oesters opende. Sinke werkt in de mosselen. Daarnaast verdient hij… Lees verder →

  • 150817 SVO Groningen verhuisd

    SVO Groningen naar nieuwe locatie

    ​De locatie van SVO vakopleiding food in Groningen is verhuisd naar een nieuwe locatie in Groningen. De verhuizing heeft in de zomervakantie plaatsgevonden. Het  pand aan de Ketwich Verschuurlaan was verouderd en met de verhuizing naar de Euroborg heeft de vakopleiding een ruime en moderne locatie… Lees verder →

  • 150814 Kustvissers Expo op SAIL2015-kl

    Expo ‘Kustvissers’ op SAIL Amsterdam

    Slow Food Nederland en Goede Vissers presenteren tijdens SAIL Amsterdam 2015 gezamenlijk de foto-expositie “Kustvissers”, over visserij op de Waddenzee en langs de Noordzeekust. Het vissersschip TS31 komt speciaal een week van het Wad af om de expositie te huisvesten en ligt van 19 tot en met 23 augustus… Lees verder →

  • 150813 Bonfait workshop VNV

    Gratis workshops voor VNV-leden

    In het najaar van 2015 organiseert de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV),  exclusief voor haar leden, diverse gratis workshops. De eerste vindt plaats op maandag 7 september en heeft als thema ‘Maaltijden & Salades’. Locatie is het Verenigingskantoor van de VNV in Leusden. De workshop duurt… Lees verder →

  • 150812 Vlaamse Visbeurs Zeebrugge

    Eerste Vlaamse Visbeurs in Zeebrugge

    Visgro, het beroepsinstituut voor zeevisgroothandelaren in België, organiseert op maandag 17 augustus voor het eerst De Vlaamse Visbeurs. Dateze vindt plaats in de Oude Zeebrugse visveiling in Zeebrugge. Dat gebeurt in samenwerking met de Vlaamse Visveiling en het Europees Visserijfonds. Thema van de beurs is duurzaamheid en… Lees verder →

Pagina 1 van 14112345...102030...Minst recente »