Nieuws

  • 160709JE0095 (3)

    Wie wordt de Held van de smaak?

    De Week van de smaak (12-20 sept.) heeft dit jaar als thema vis, schaal- en schelpdieren. De organisatie is daarom op zoek naar kandidaten voor de titel Held van de smaak onder vissers, chefs, visspecialisten of ambachtelijke verwerkers die verantwoord gevangen of geteelde vis op… Lees verder →

  • 150416 evmi-marc-ziltegroenten

    Marc landelijk met zouttolerante groenten

    Biologisch teeltbedrijf Marc brengt nu ook zouttolerante groenten ijskruid, lamsoor en zeekraal landelijk op de markt. Merknaam Marc, bekend van de zilte aardappels, wordt daarmee verder uitgebreid. Vooral ijskruid is volgens het bedrijf interessant, vanwege de mooie structuur en goede smaak. Marc van Rijsselberghe (foto) ontwikkelt al… Lees verder →

  • 150416 smanewerkingt ZAZ en horeca BRU17

    Samenwerking Zilte Academie Zeeland en horeca

    Met het project ‘Van achterstand naar voorsprong’ slaan de Zilte Academie Zeeland (ZAZ) en Pontes Pieter Zeeman Zierikzee de handen ineen voor de organisatie van workshops en summer school. Dat schrijft de PZC. De Pontes Pieter Zeeman stoomt jaarlijks zo’n twintig leerlingen klaar voor een… Lees verder →

  • 150415 palinguitzet Zeewolde Dupan

    Jonge paling uitgezet in Veluwemeer

    Stichting Dupan heeft in samenwerking met beroepsvissers 863.000 jonge palingen uitgezet in het Wolderwijd en het Veluwemeer. De glasaal komt aan op de Europese kusten, nadat de stroming ze meenam op een tocht van zo’n 6.000 kilometer vanuit de Sargassozee (Bermudadriehoek), waar ze geboren zijn.… Lees verder →

  • SAMSUNG CAMERA PICTURES

    Sfeervolle huisbeurs Brand Seafood

    1

    Onder het motto Eindhoven aan Zee organiseerde Brand Seafood op 13 april, een huisbeurs en feest voor zijn klanten en leveranciers. In en om het bedrijfspand van Brand Seafood presenteerden alle leveranciers van de visgroothandel zich met stands en presentaties. Vanaf vanmiddag 15.00 waren alle relaties… Lees verder →

  • Vishandel Dries van den Berg

    Dries van den Berg blijft in Harderwijk

    Het college van B&W van Harderwijk heeft uiteindelijk toch de mogelijkheid gecreëerd voor complete voortzetting van palingrokerij en vishandel Dries van den Berg op een nieuwe locatie. Ook mag het bedrijf op de huidige locatie blijven tot 1 oktober 2017. Dries en zoon Peter zijn… Lees verder →

  • schol

    Marijke Helwegen promoot schol

    Het Nederlands Visbureau heeft Marijke Helwegen ingeschakeld voor de promotie van schol. In opdracht van het Visbureau figureert ze  in filmpjes die binnenkort  te zien zijn. Een ruwe versie van het eerste filmpje werd afgelopen zondag, 12 april, bij Business Class getoond.   Scholcampagne Helwegen is binnenkort… Lees verder →

  • IMG_3765

    Vissers en handelaren op de step

    Op 23 en 24 maart vond een tweedaagse excursie voor vissers en handelaren plaats met als thema: een kijkje in de visketen. Deze excursie was een initiatief van Kadergroep Visketen en het Jongerennetwerk Visserij, georganiseerd door ProSea. Op de eerste excursiedag woonde de visketengroep de… Lees verder →

  • ris161084-004

    Lezing over visserij in Rode Hoed Amsterdam

    Vanavond vindt in de Rode Hoed in Amsterdam een avondprogramma over visserij plaats met als titel: Visserij, visteelt en natuur, op zoek naar een balans. Sprekers zijn professor Han Lindeboom, (Wageningen IMARES), kottervisserij Klaas-Jelle Kofferman en Marieke Verweij van Pro Sea Foundation. De avond wordt gepresenteerd door… Lees verder →

  • garnalen_vangst-viskotter_3182

    Doorbraak Profinis met Belastingdienst

    Vissers-eigenaren kunnen veel (belasting)geld besparen en terugvorderen. De fiscale afdeling van Profinis Accountants & Adviseurs heeft na intensief overleg met de Belastingdienst een doorbraak bereikt over de fiscale positie van de visserman met een kotter in een VOF of eenmanszaak die tegelijkertijd ook deelvisser is. Na… Lees verder →

Pagina 1 van 13112345...102030...Minst recente »