Nieuws

  • 150123 Schelpdierconferentie

    Veel animo voor Schelpdierconferentie

    Lezingen, een expertmeeting, presentaties, een excursie en een kleinschalige beurs zijn de vele elementen van de Schelpdierconferentie op 22 en 23 januari in Deltapark Neeltje Jans. Een volle zaal aandachtige toehoorders kreeg op de eerste dag een aantal boeiende lezingen te horen over binnendijkse algenteelt en… Lees verder →

  • E Kuipers en A Koelewijn

    Nieuwjaarsreceptie DUPAN

    Vandaag, 21 januari, hield DUPAN, de stichting Duurzame palingsector Nederland, zijn eerste nieuwjaarsreceptie. In een van de gebouwen van de Wageningen Universiteit, waar de DUPAN ook kantoor houdt, ontving de organisatie vertegenwoordigers vanuit de sector, het ministerie, de visserij en sportvisserij Nederland. Voorzitter Alex Koelewijn… Lees verder →

  • Vismagazine - Lieneke Schuitemamaker - Vakbeurs Agri en Aqua in

    500 chefs vormen jury Restaurant Awards

    De 500 beste chefs van Nederland beoordelen elkaar in de eerste editie van de Restaurant Awards 2015. Inter Scaldes, De Librije, De Kromme Watergang, De Leest en FG maken kans op de eerste Restaurant Award voor Beste restaurant van Nederland. Dat meldt Misset Horeca. Bij… Lees verder →

  • 150120 Holland Paviljoen in CHina

    Opnieuw Holland Paviljoen op visbeurs China 2015

    Na het succesvolle Holland Paviljpoen in 2014 op de visbeurs in Qingdao in China, heeft het Nederlands Visbureau besloten ook in 2015 op deze beurs een Holland Paviljoen in te richten. “Het presenteren van visproducten op de visbeurs in China (Qingdao) bleek eind 2014 voor… Lees verder →

  • 150119 Valk Versmarkt Voorschoten

    Van der Valk opent versmarkt in Voorschoten

    1

    Restaurant- en hotelketen Van der Valk heeft onlangs een versmarkt geopend naast restaurant De Gouden Leeuw in Voorschoten. Het is de eerste Valk Versmarkt, later dit jaar volgen vestigingen bij de hotels in Akersloot en Zwolle. De winkel richt zich voornamelijk op de verkoop van… Lees verder →

  • 150119 mosselautomaat Ninove -Belgie

    Automaat met mosselen en friet

    In het Belgische Ninove heeft een vishandelaar een automaat voor zijn winkel geplaatst waar klanten 24/7 visgerechten kunnen aanschaffen. In de straat waaraan viswinkel Nino Seafood is gevestigd, Den Dollar, wordt al twee jaar gewerkt. Hierdoor lijden de ondernemers flink omzetverlies, zo meldt Het Laatste Nieuws, hln.be.… Lees verder →

  • 150115 Hondshaai Vis vh Jaar Vlaanderen

    Hondshaai Vis van het Jaar in Vlaanderen

    Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft samen met de Vlaamse visserij de hondshaai uitgeropen tot Vis van het Jaar 2015. De vis krijgt daarmee een jaar lang een extra duw in de rug, waardoor ook de consumptie zal stijgen. Wat aanvoer betreft bekleedt… Lees verder →

  • Verstegen Spicy oils

    Verstegen wint Horecava Innovation Award

    Verstegen Spices & Sauces heeft met het product Spice Oils de Horecava Innovation Award gewonnen, in de categorie Food & Beverage. De prijs werd uitgereikt tijdens de vakbeurs Horecava in Amsterdam RAI. Vier smaken Met de Spice Oils breng je in een handomdraai gerechten op smaak.… Lees verder →

  • 150115 Zilte Glorie Horacava zeewierravioli

    Karel de Vos Award voor Zilte Glorie

    Zilte Glorie, een ravioli gevuld met zeewier, is tijdens de vakbeurs Horecava in Amsterdam RAI in januari bekroond met de Karel de Vos Award. Deze prijs is bedoeld voor de meest gastgerichte innovatie, die de horecaondernemer ondersteunt in zijn bedrijfsvoering en wordt geproduceerd met respect… Lees verder →

  • 140617 vistournedo Bos Seafood

    Open dagen SVO vakopleiding food

    SVO vakopleiding food organiseert in januari en februari open dagen voor haar opleidingen. Voor (aankomend) visspecialisten zijn er diverse opleidingen. Tijdens de open dagen worden ook vakwedstrijden gehouden, waaronder in Best voor een vistraiteurgerecht of -maaltijd. In Zwolle en Groningen kan men meedoen aan de… Lees verder →

Pagina 1 van 12312345...102030...Minst recente »