Nieuws

  • ris-vs11-1-Sluizeman020

    Cursus Vis & Seizoen

    Op 11 november start opnieuw een cursus Vis en Seizoen. De cursus wordt georganiseerd door TeesT culinaire opleidingen in samenwerking met Versvishandel Jan van As. Docent van de cursus is Jakob Doorn, visspecialist en mede-auteur van de boekenserie Vis & Seizoen. Doorn heeft meer dan… Lees verder →

  • Eisma - Vismag - Mosselbedrijf Neeltje Jans

    38e Mosselfeesten in Philippine

    Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus vinden in het Zeeuwse Philippine voor de 38e keer de mosselfeesten plaats. Phillipine, een dorp met 2200 inwoners, staat bekend als Nederlands eerste mosselstad. Het dorp telt zo’n 800 restaurantstoelen, verdeeld over acht restaurants. Vijf van de acht… Lees verder →

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Nieuw gezicht bij de Kennemervis Groep

    Sinds 1 augustus is Nikki Weldam (26) werkzaam als marketing en communicatiemanager bij de De Kennemervis Groep. Zij zal zich met name richten op de ontwikkeling van nieuwe concepten op zowel corporate als private label niveau, e-commerce , het formuleren van nieuwe product-markt-combinaties en het… Lees verder →

  • FU7B8937 haven ijmuiden

    Visbedrijven getroffen door Russisch importverbod

    Sinds vorige week is er een Russisch een importverbod op voedsel, als maatregel tegen de westerse sancties. Het importverbod geldt ook voor vis uit de Europese Unie, Noorwegen, VS, Canada en Australië. Op de website van de NVWA staan veertig bedrijven geregistreerd met een erkenning… Lees verder →

  • Opening mosselseizoen

    Gratis workshop schaal- en schelpdieren VNV

    Elke visspecialist weet het en zijn klanten weten het ook: schaal- en schelpdieren zijn mooie producten die vooral bij speciale gelegenheden worden geconsumeerd. Maar niet iedere klant weet hoe hij schaal- en schelpdieren moet bereiden en welke gerechten erbij passen. Om deze kennis goed over te brengen aan… Lees verder →

  • venetie

    Recepten uit Venetië

    Ontdek de rijkdom van de Venetiaanse keuken; van seizoensgebonden groenten tot de schatten van de zee. De lokale aperitief Aperole Spritz, antipasta van polenta en garnalen, of ravioli met artisjok, gegrilde zeeduivel, maar natuurlijk ook klassiekers als tiramisu en risotto; de gerechten in dit prachtig uitgevoerde kookboek… Lees verder →

  • 120704  Zeeverse vismarkt

    Bio10daagse in september

    Van 18 t/m 27 september wordt de Bio10daagse gehouden. Tien dagen lang is het genieten van biologisch eten in de supermarkt, de speciaalzaak en bij de boer. Er zijn allerlei leuke acties waarbij mooie prijzen te winnen zijn en er zijn tal van aantrekkelijke aanbiedingen. Kookliefhebbers… Lees verder →

  • 140806 cursus voedselkwaliteit HAS

    Kwaliteitsleergang food van HAS krijgt vervolg

    De leergang Quality and Business Improvement in Food van de HAS in Den Bosch start in september 2014 met een tweede groep. Belangstellenden kunnen zich gratis inschrijven voor een proefles op 2 september. De leergang is een initiatief van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen en N&S Academy. Kwaliteit… Lees verder →

  • DSCN5706

    Gegrilde vis goed voor brein

    Gebakken of gegrilde vis is goed voor het brein. Dat schrijft De Telegraaf naar aanleiding van een onderzoek van de University of Pittsburgh School of Medicine. De onderzoekers bewijzen dat het goed voor onze hersenen is om een keer in de week een gegrild of gebakken… Lees verder →

  • Eisma - VisMagazine - Vishandel van As Yerseke

    Pelagische visserij heeft kleinste CO2-footprint

    De pelagische visserij heeft wereldwijd de laagste CO2-footprint van alle belangrijke dierlijke eiwitbronnen. Dat meldt Visserijnieuws. In een wetenschappelijk artikel in het wetenschappelijk tijdschrift Fish and Fisheries wordt door een Australische en een Canadese onderzoeker van vrijwel alle belangrijke visserijen wereldwijd de brandstofinput gegeven. Gemiddeld… Lees verder →

Pagina 1 van 10712345...102030...Minst recente »