Subsidies voor de visketen

21 januari 2011

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie opent in 2011 acht subsidieregelingen voor de visserij en visketen.

Gelijk in de maand januari gaat de subsidieregeling ´Duurzame ontwikkeling visserijgebieden´ in samenwerking met visserijprovincies open. Hiervoor is 3,12 miljoen euro beschikbaar: 500.000 euro in Friesland, 1,14 miljoen euro in Groningen, 750.000 euro in Zuid-Holland en 730.776 euro in Zeeland.

Nieuw is de regeling voor ´Diepvries en koelinstallaties´ die in februari wordt opengesteld en waarmee 5 miljoen euro subsidie is gemoeid. De groep van aanvragers beperkt zich tot de pelagische sector voor het invriezen van de visvangst.

In maart volgen de bekende regelingen ´Innovatie in de visketen´ (1,5 miljoen euro) en ´Collectieve acties in de visketen´ (3 miljoen euro).

De subsidiebedragen zijn nog niet bekend, maar de overheid meldt alvast openstelling van de subsidieregelingen ´Electronische registratie en meldingen´ en ´Investeringen in VMS´ gedurende de maanden april en mei.

Voor ´Investeringen in aquacultuur´ kunnen in september subsidieprojecten worden ingediend. De beschikbaar gestelde subsidie is 1,8 miljoen euro.

Voor compensatie van het aalvisverbod van september tot en met november is volgend jaar zes ton beschikbaar.

Bron: Visserijnieuws.nl

Altijd op de hoogte blijven?