Fishes Kookboek wint award

9 maart 2011

Bart van Olphen en Tom Kime hebben op donderdag 3 maart tijdens de Gourmand World Cookbook Award in Parijs de eerste prijs binnengesleept voor het Fishes Kookboek in de categorie ‘Best Sustainable Food Book in the World’. Het boek, uitgegeven door Fontaine Uitgevers in samenwerking met de Marine Stewardship Council (MSC) zet duurzame visserijen en de kustgemeenschappen die zij ondersteunen in de spotlights. De prachtig gefotografeerde recepten in het boek zijn een inspiratie voor lezers om met duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren te koken, aldus het juryrapport.De visserijen in het Fishes Kookboek zijn allemaal MSC-gecertificeerd. Producten met het blauwe MSC-keurmerk geven kopers de garantie dat de vis, schaal- en schelpdieren van een goed beheerde en duurzame bron afkomstig zijn.

Bart van Olphen ontwikkelde zijn belangstelling voor duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren als seafoodondernemer in Amsterdam. Zijn viswinkel Fishes was de eerste retailer in Europa met een MSC-certificering. Tom Kime is een interationaal befaamde chefkok met als speciale missie om consumenten meer over duurzaamheid te leren. Bij de uitreiking zeiden Bart van Olphen en Tom Kime: “Het is fantastisch dat we deze prijs gewonnen hebben. Een grotere bevestiging dat duurzaam vissen, consumeren én lekker eten heel goed samen gaan, bestaat er niet. Alle eer aan de MSC gecertificeerde visserijen en de vissers die dit boek mogelijk hebben gemaakt!” (op de foto: Bart van Olphen bij een eerdere prijsuitreiking. )

Altijd op de hoogte blijven?