De Lunterse Beek nu complete viswinkel

9 april 2011

De Lunterse Beek in Lunteren is met de ingebruikname van een modern, nieuw pand een complete viswinkel geworden. En het loopt voorspoedig; uit de wijde omtrek komen de mensen naar de nieuwe winkel, die ook een modern restaurant huisvest. ‘De derde winkel volgens dit concept in Nederland, na Urk en Texel. En dat op de Veluwe’, toch meer een streek van kip en vlees’, zegt eigenaar Kees Dijkhuizen vol trots. Hij runt de zaak samen met zijn vrouw Greet.

Het restaurant ziet er uitnodigend uit met zijn moderne uitstraling, compleet met echte kunst aan de muur. Er is plek voor 50 mensen. ‘Een gat in de markt’, volgens Dijkhuizen, ‘het is elke avond vol.' Op de kaart onder meer huisgerookte forel, maar ook een speciaal kindermenu met visfrietjes en kibbeling. Ook de wijnafdeling heeft aandacht gekregen. Vooral witte wijnen, die goed passen bij vis. Ze kunnen ook gekocht worden voor thuis. De menu’s zijn samengesteld in samenspraak met artsen en diëtisten. Kees Dijkhuizen hierover: ‘Lunteren is een kleine gemeenschap, waar iedereen elkaar kent. Na zo’n avondje praten met elkaar, dan kun je de gemeenschap uitleggen, dat vette vis goed is en niet slecht.‘

Verder liggen in de 11 meter lange toonbank wel 25 verschillende soorten vis’, is er een bak levende kreeft en een oesterbak. Ook kant-en-klaarmaaltijden als pastaschotels zijn verkrijgbaar om ‘gewoon’ thuis op te eten. (foto: Koos Groenewold)

Altijd op de hoogte blijven?