Scheveninger Best: kwaliteitslabel voor verse vis

20 mei 2011

Deze week heeft Scheveningen een eigen kwaliteitslabel voor verse vis geïntroduceerd: Scheveninger Best. Deze vis is is verantwoord gevangen en aan boord van een label voorzien. Bij de vangst worden duurzame visserijtechnieken gebruikt die ongewenste bijvangst en bodemberoering beperken. Scheveninger Best is een samenwerking tussen de Visafslag Scheveningen, de vissers van rederij Jaczon en visgroothandel Den Heijer. De schepen verblijven vier dagen op zee, maar alleen de vis die op de laatste dag gevangen wordt krijgt een label in de kiew. De vis wordt op speciaal, vloeibaar ijs in kleine kisten bewaard. De vissoorten die worden aangevoerd zijn schol, tong, kabeljauw, rode poon, mul en inktvis.

Topkok Pierre Wind is aangetrokken voor het bedenken van gerechten met Scheveninger Best. Zo heeft hij twee vissoepen bedacht, een bouillabaisse en een scholroomsoep. De vis wordt apart verpakt en kan op het laatste moment aan de opgewarmde soep worden toegevoegd. Zo blijft de vis sappig en de smaak optimaal bewaard. Onder meer groothandel Makro krijgt dagelijks de Scheveninger Best aangevoerd voor zijn visassortiment. Meer informatie staat op de website van Scheveninger Best.

Altijd op de hoogte blijven?