MSC-keurmerk voor mosselen

28 juli 2011

De Nederlandse mosselkwekers hebben het MSC-certificaat voor duurzame visserij weten te behalen. Nu mogen de mosselen het internationaal erkende blauwe MSC-keurmerk dragen.

Dat is goed nieuws voor de mosselkwekers nu het seizoen volop aan de gang is.

De mosselkwekers houden zich al jaren bezig met duurzame kweek van mosselen in Zeeland en de Waddenzee. De PO Mosselcultuur was een van de eerste organisaties van schelpdierkwekers die voor de MSC-certificering gebruik maakte van een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie.

Als onderdeel van de certificering moeten de mosselkwekers in 2014 de resultaten overleggen van onderzoek naar de invloed van de mosselzaadvisserij op onder water gelegen habitats en naar de effecten van de mosselzaadinvanginstallaties op de draagkracht van het ecosysteem.

PO-Mosselcultuur is blij met de certificering. Hans van Geesbergen: ‘We hebben in de afgelopen jaren hard gewerkt aan de verduurzaming die van ons werd gevraagd en wij zijn een succesvolle samenwerking aangegaan met natuurorganisaties en de overheid. Onze inspanningen worden nu beloond met het duurzaamheidscertificaat van MSC.’

Altijd op de hoogte blijven?