Bond brengt haring naar VS

8 augustus 2011

Rick Bond, eigenaar van Bond Seafood in Breda, gaat op de Food Expo in het Amerikaanse New Orleans haring promoten. Met een haringkar en haringmeisjes wil hij de markt in de Verenigde Staten bestormen. Bond doet dat in samenwerking met oud-militair Gary Mc Coy, die hij jaren geleden op de beurs in Brussel leerde kennen. Mc Coy was tijdens zijn verblijf in Nederland op legerbasis Woensdrecht een groot haringliefhebber geworden. “Het was eerst een geintje, maar het werd steeds serieuzer,” vertelt Rick Bond. “Nu willen we samen kijken wat we in Amerika kunnen bereiken. Het is niet de eerste keer dat iemand de haring in de V.S. aan de man wil brengen, maar niet aan de Amerikanen zelf. En nooit geschoten is altijd mis.”

Het is niet gemakkelijk om de markt in de U.S.A. te betreden. Niet alleen door de strenge regelgeving, maar ook door de verantwoordelijkheid die de producent wordt opgelegd. “Je moet jezelf goed indekken. Als iemand daar een haring zes dagen in zijn kofferbak stopt, daarna opeet en ziek wordt, kun je zomaar aansprakelijk worden gesteld. Maar dat is gelukkig allemaal geregeld”, aldus Bond, die gelooft in de mogelijkheden voor haring in de VS. “Sushi is in Amerika overal populair. Dus waarom niet. Buiten dat zijn in de VS 8 miljoen Nederlanders. Dat is een markt op zich. Het zou al een mooie stap zijn als we die kunnen bereiken. Alleen wij willen verder. Het liefste willen we de Amerikanen aan de haring krijgen.” Bond Seafood, dat haring en gerookte vis verkoopt, doet naast Nederland zaken in België en Duitsland. Bron: Breda online.

Altijd op de hoogte blijven?