Haring krijgt 'maatje' op vlaggetjesdag

31 mei 2012

Aandacht voor culinaire mogelijkheden zeewier op visafslag.

Is het mogelijk om een zeebanket samen te stellen zonder gebruik te maken van vis? De Vegetariërsbond laat tijdens Vlaggetjesdag (9 juni vanaf 13.00) in de veilinghal in Scheveningen zien dat het kan. Vis zal in de toekomst een concurrent naast zich moeten dulden. De mogelijkheden van zeewier zijn bijna onbeperkt, maar de ontwikkeling staat nog in de kinderschoenen. Duurzaam investeerder Henk Keilman en schrijfster en trendsetter Lisette Kreischer zullen op de manifestatie mede het programma vullen. Daarnaast wordt in de traditie van vlaggetjesdag het eerste vaatje zeewier geveild. Wie wil genieten van de smaak van de zee is niet meer alleen aangewezen op vis.

De authentieke smaak van vis komt eigenlijk van het zeewier dat ze eten. Het is daarom heel goed mogelijk om op basis van zeewier visvervangers te maken. Dit kan grootschalig en duurzaam worden geproduceerd. Zeewier kan daarom een uitkomst bieden in vraagstukken als overbevissing en het wereldvoedselprobleem.

Tijdens de manifestatie in de veiling van de visafslag laat de Vegetariërsbond zien wat er nu al kan met zeewier. Verschillende producenten van producten op basis van zeewier zullen hun assortiment tonen en laten proeven. Tenslotte zal geheel in stijl van vlaggetjesdag het eerste vaatje zeewier voor een goed doel worden geveild.

Meer informatie vindt u op www.vegetariers.nl

Altijd op de hoogte blijven?