Nieuws

Flora- en Visserijdagen

visevenementen

Zaterdag beginnen in Den Oever de jaarlijkse Flora- en Visserijdagen. Vijf dagen lang staan het dorp en het haventerrein bol van de festiviteiten. Op zaterdag zijn er demonstraties mountainbike en een trailshow. Op zondag zal Bart van Olphen, bekend van Fishes en het tv-programma Koffietijd, kookdemonstraties verzorgen. Daarnaast is er op zondag een markt plaats met oude ambachten, nautische producten, diverse Wieringer producten en oude scheepsdiesels.

Op maandag vindt traditioneel de Vlootschouw plaats. De Wieringer vloot vaart dan versierd met vlaggetjes de Waddenzee op. Bezoekers kunnen gratis mee varen. Op maandag wordt gratis vis uitgedeeld aan de bezoekers, mogelijk gemaakt door de Wieringer vissers. Terug van weggeweest is de grote jaarmarkt op dinsdag in het dorp. Daarnaast is er vijf dagen lang kermis in het dorp. De Visserijdagen vinden dit jaar voor de 53ste keer plaats. www.visserijdagen.nl

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *