Italiaanse kok op UK95

21 juli 2014

De Italiaanse kok Piedro Milan van restaurant PerBacco in Heerenveen gaat een week meevaren op de UK95 van Jan de Boer. Van 27 juli tot en met 1 augustus zal Milan het vissersleven ervaren aan boord van de kotter. Ook gaat hij koken voor de hele bemanning van het schip.

In het Italiaanse specialiteitenrestaurant van Milan zijn de Urker visser Jan de Boer en zijn zoon Jeroen graag geziene gasten. "Je raakt aan de praat over het vissersvak. Ik gaf aan dat ik best wel mee zou willen. Zelf ben ik een enorme visliefhebber en kook er regelmatig mee”, aldus Piedro Milan. Jan de Boer was meteen enthousiast en nodigde de kok uit Heerenveen uit op zijn kotter 'Aart Maaskant'. De kotter haalt gemiddeld veertig ton aan schol, rog, tong, tongschaar, kabeljauw en krab uit de zee. "Ik ben erg nieuwsgierig naar wat ze allemaal vangen. De bedoeling is dat ik aan boord zoveel mogelijk ga koken. Ik neem mijn eigen kookspullen mee en schotel de bemanning gevarieerde maaltijden voor. Het wordt culinair vissen, ik hoop echter niet dat het te onstuimig is op de Noordzee.”

 

Altijd op de hoogte blijven?