Vishandel Struik eerste ambulante handel met MSC

25 februari 2015

De ambulante vishandelaars Jaap en Janita Struik uit Werkendam hebben gisteren, 25 februari, het MSC-certificaat ontvangen. Vishandel Stuik is daarmee de eerste ambulante handel in Nederland die MSC gecertificeerd is.

Groepscertificaat

Jaap en Janita Struik ontvingen het certificaat aan het eind van de middag uit handen van Sandra Spies van certificeringsorganisatie DuraCert (voorheen De & D Consult) op hun middagstandplaats in Heerewaarden. Ze behaalden het certificaat via het groepscertificaat van Duracert, speciaal bedoeld voor kleine ondernemers. De vishandelaars kozen voor de certificering om hun klanten bewust te maken over hetgeen ze eten, aldus Jaap Struik. “Ik vind dat we met z’n allen een beetje duurzamer moeten worden. En we moeten ergens beginnen!”

Haring

Struik verkocht ook voor zijn certificering al MSC kibbeling, haring en schol. “Maar toen kon ik het logo nog niet voeren. Nu ga ik er MSC vis actiever promoten. We hebben vier weken lang acties op al onze standplaatsen, met alle MSC producten die we kunnen krijgen.”

Struik, zoon van ambulante handelaar en voormalig palingvisser Daan Struik uit Werkendam, heeft standplaatsen in onder meer Beusichem, Haasdrecht, Moordrecht en Hardinxveld-Giesendam.

 

Op de foto Jaap en Janita Struik met  Sandra Spier van Duracert.

Altijd op de hoogte blijven?