Meervalkwekerij Elshof genomineerd

3 maart 2015

De vijf genomineerden voor de verkiezing ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2015’ zijn bekend. Dit jaar bestaat de prijs 20 jaar. De titel gaat naar een topondernemer met passie, lef en visie. De familie Elshof met een meervalkwekerij, varkenshouderij en vastgoedbedrijf in Marum (Gr.) is één van de genomineerde bedrijven.

Het bedrijfsartikel en een filmpje zijn te bekijken op de website van de verkiezing.

De onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Albert Jan Maat (Algemeen voorzitter LTO Nederland) heeft uit de tien kandidaten de volgende vijf ondernemers genomineerd voor de titel:

  • Familie Elshof, Varkenshouders, meervalkwekers en vastgoedbedrijf in Marum (Groningen)
  • Otto-Jan Bokma, Melkveehouder en kaasproducent in It Heidenskip (Friesland)
  • Familie Van der Eijk, Akkerbouwers en paardenhouders in Dordrecht (Zuid-Holland)
  • Ronald Pelgrom en Petra Boomsma, Melkveehouders en ijsbereiders in Hummelo (Gelderland)
  • Leander en Peter Vereecken, Fruittelers en -verwerkers in Dronten (Flevoland)

De winnaar draagt niet alleen de titel, maar ontvangt daarnaast een geldbedrag van 12.500 euro. Ook wordt op dezelfde dag de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft weten te vergaren. Iedereen kan hiervoor zijn stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met dinsdag 24 maart a.s. via www.agrarischondernemer.nl/stemmen.

Over de Verkiezing

Deze verkiezing is een initiatief van Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij. De titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een prestigieuze prijs. Voor de winnaar gaan deuren open die anders dicht blijven. Hij of zij is ambassadeur van het ondernemerschap in zijn of haar sector en de land- & tuinbouw in het algemeen.

De winnaar wordt donderdag 26 maart in Hotel Theater Figi te Zeist bekendgemaakt. De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, Flynth, ForFarmers Hendrix en NVM.

   

Altijd op de hoogte blijven?