Benefietlunch voor Fileerlokaal ’t Ailand

20 april 2015

Om het nieuwe Fileerlokaal van ’t Ailand een stapje dichterbij te brengen, organiseren de chef-koks Willem Schaafsma , Albert Kooy en Michael Roest op zondagmiddag 3 mei een informele benefietlunch in restaurant Wannee, Rengerslaan 8 in Leeuwarden.

Goede Vissers

Wadvissers Jan en Barbara zijn de initiatiefnemers van visserscollectief Goede Vissers en vissen volgens de Waddengoud standaards voor duurzame Waddenvis. Naast hun Proeflokaal ’t Ailand in Lauwersoog bouwen zij nu een fileerlokaal. Daar willen ze consumenten, koks, vissers en andere geïnteresseerden leren om van alle delen van de vis, schaal- en schelpdieren diverse visproducten te maken. Voor het fileerlokaal is in totaal 40.000 euro nodig waarvan er inmiddels 20.000 euro binnen is.

Vijf gangen

De chef-koks Willem Schaafsma (restaurant Eindeloos), Albert Kooy (Executive Chef Stenden Hotel en restaurant Wannee), en Michael Roest (Herberg de Waard van Ternaard) brengen vrijwillig hun culinaire kunsten in de strijd.

De kosten bedragen 55 euro p.p. voor een vijfgangen lunch incl. tafelwater, wijn en koffie. Voor vegetariërs en niet visliefhebbers is er een vegetarisch menu. Opgeven kan via de link naar Couverts op de Facebookpagina van de ‘Goede Vissers Benefiet Lunch’ of de Facebookpagina van Willem Schaafsma. Er zijn 90 plaatsen en vol = vol. De netto opbrengst gaat naar de crowdfundingsactie.

Mensen kunnen ook een donatie doen voor het crowdfundingsproject door in de voorverkoop op www.crowdaboutnow.nl/tailand alvast diverse visproducten en vistochten te bestellen. Het crowdfundingsplatform staat onder toezicht van de overheid (AFM).

 

Altijd op de hoogte blijven?