Dag van de Garnaal

28 april 2015

Op zaterdag 2 mei organiseert de Stichting Promotie Lauwersoog voor de tiende keer de Dag van de garnaal. Dit evenement is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. De Dag van de garnaal wordt gehouden op het haventerrein en in de visafslag. Er zijn veel activiteiten voor jong en oud, zoals oude ambachten, varen met garnalenkotters en een Shantykorenfestival met onder meer de Admiraliteitsjongens uit Dokkum, de Magellan Singers uit Delfzijl, HNGN uit Lauwersoog en Shantykoor Aan lager Wal uit Hardegarijp.

 

Garnalenproeverijen

Naast het Shantykorenfestival zijn er veel kotters te bezichtigen, wordt er vis bakken en verse vis verkocht. Ook zijn er diverse garnalen- en mosselproeverijen. Wie liever een gerookte harder, paling of forel wil wordt eveneens op zijn wenken bediend.

 

Braderie

Naast vele nautische activiteiten en visspecialiteiten zijn er demonstraties van oude ambachten. Er is volop live-muziek en ook voor kinderen en jeugd is er veel te beleven. Ook wordt op het haventerrein een grote braderie gehouden. De dag van de garnaal begint om 10 uur en duurt tot 5 uur ’s middags.

 

Vorig jaar afgelast

Vorig jaar september moest de Dag van de garnaal worden afgelast. Oorzaak was een hevige brand bij vishandel Sterkenburg, enkele dagen voor het evenement. De brand legde een deel van het visbedrijf in de as. De dag van de garnaal zou plaatsvinden vlak naast de locatie van vishandel Sterkenburg in de haven van Lauwersoog. De al opgebouwde feesttent was door de brand beschadigd. De organisatie besloot daarom het evenement te verzetten naar mei van dit jaar. www.promotielauwersoog.nl

     

Altijd op de hoogte blijven?