Nieuwe trawler P&P

23 juni 2015

Rederij Parlevliet en Van der Plas heeft een nieuwe trawler laten bouwen, de Ros 777 Mark. Op vrijdag 19 juni was het schip in de haven van IJmuiden te bezichtigen voor pers en genodigden. Bij die gelegenheid konden de gasten zich laten informeren over alle innovaties op het gebied van de visvangst en de verwerking aan boord.

 

Duitse dochter

De ROS 777 zal varen onder Duitse vlag. De nieuwe trawler is eigendom van de Duitse dochteronderneming Warnemünder Hochseefischerei van Parlevliet & Van der Plas. Het is de eerste nieuwbouw in de Duitse verre zeevisserij sinds de jaren negentig. Het schip is eind mei in haar nieuwe thuishaven, Sassnitz, gedoopt door bondskanselier Angela Merkel.

 

Internationale visserij

De ROS 777 ‘Mark’ is een duidelijk voorbeeld van de internationalisering van de visserij: een Nederlandse eigenaar, een overwegend Duitse bemanning op een schip naar Noors ontwerp dat in Turkije is gebouwd, met een internationale groep toeleveranciers. De trawler zal vissen bij Noorwegen, IJsland en Groenland, op onder meer kabeljauw en heilbot.

 

Altijd op de hoogte blijven?