Tammo Bult president van EFARO

24 juni 2015

Dr. ir. Tammo Bult, directeur van Wageningen Imares UR, is benoemd tot president van de EFARO, de Associatie van Europese Visserij en Aquacultuur Onderzoeksinstituten. Dat gebeurde tijdens de onlangs gehouden algemene jaarvergadering. Bult vervult de functie voor de vaste periode van twee jaar, naast zijn werk als directeur van Wageningen Imares.

 

Expertise

EFARO is een vereniging van 27 directeuren van instituten op het gebied van visserij en aquacultuur. De vereniging, opgericht in 1989, heeft als doel om duurzame ontwikkeling, management en gebruik van mariene hulpbronnen mogelijk te maken. De leden zijn verantwoordelijk voor de beschikbare experts, expertise en faciliteiten in Europa.

 

Belangenbehartiging

EFARO behartigt de belangen van de onderzoeksinstituten, waaronder de claims die aan onderzoekers wordt gesteld om advies te geven in internationaal verband (ICES, STECF) en de financiering daarvan. Ook oefent EFARO invloed uit op de onderzoeksagenda en verzoeken vanuit Brussel. Daarmee heeft de functie van president van EFARO een strategisch waarde in Europese netwerken en programma’s.

Tammo Bult is vereerd met deze benoeming en zal zich samen met de leden inspannen voor een duidelijke profilering richting Brussel.

 

Altijd op de hoogte blijven?