Boze Franse boeren vernietigen Schotse vis

23 juli 2015

Boze, protesterende Franse boeren hebben zeven Schotse vrachtwagens met vis aangehouden en de lading vernietigd. Dat staat op visserijnieuws.punt.nl.  De wagens waren op weg naar een vismarkt in Lorient. De waarde van de vernietigde vis bedraagt zo'n  € 250.000, meldt STV News.

Eigenaar Sam Hunter van het transportbedrijf Hunter Transport zegt: "Zeven van onze vrachtwagens zijn aangehouden, en de vis is over de snelweg gegooid. De boeren stoppen alle vrachtwagens die voorbij komen. Onze vrachtwagens waren op weg naar Lorient. De vis werd opgestapeld en overgoten met diesel. We hebben alle vrachten geannuleerd totdat de protesten voorbij zijn."

Ernstige crisis

Franse veeboeren beleven de ernstigste crisis in dertig jaar tijd. Ze protesteren vanwege dalende prijzen en buitenlandse concurrentie. De Europese steunmaatregelen voor landbouw zijn in afgelopen tien jaar afgeschaft. Er zijn geen minimumprijzen meer en overschotten worden niet meer opgepot. Ook is de concurrentie uit Midden- en Oost-Europa groot.

Hinder voor vakantieverkeer

Toeristen moeten de komende dagen wederom rekening houden met verkeershinder in Frankrijk. Het is vooral chaos rond Lyon, waar diverse snelwegen nog steeds worden geblokkeerd door de boeren. (foto: Hunter Transport)

 

Altijd op de hoogte blijven?