Limburg en Gelderland kiezen hun ‘Helden’

24 augustus 2015

Limburg en Gelderland hebben hun Helden van de Smaak gekozen. Zij dingen mee naar de landelijke titel Held van de Smaak die in de Week van de Smaak, van 12 t/m 20 september, wordt bekendgemaakt. Leeuwarden is Hoofdstad van de Smaak en het landelijk thema is dit jaar: Vis, schaal- en schelpdieren.

Limburgse Helden van de Smaak

Joh 150824-Limburg-Held-vd-Smaak-150x150 n en Mieke van Dooren van palingkwekerij Passie voor vis in Sevenum zijn de Limburgse Helden van de Smaak. Hun bedrijf bestaat uit een palingkwekerij, -rokerij, en restaurant. Ook verzorgen ze workshops en geven voorlichting. Beiden zijn actief in Stichting Dupan, die streeft naar een verantwoord palingbeheer. Ook is hun bedrijf gecertificeerd door de Sustainable Eel Group.

   

Helden van de Smaak Gelderland

150824-Gelderland-Held-vd-Smaak-150x150

Gelderse Helden van de Smaak zijn vader en zoon Frans Komen uit Terwolde. Zij hebben een beroepsvisserijbedrijf in de Gelderse wateren en vissen met duurzame vangstmethoden. Ze vissen op de Gelderse IJssel, het Twentekanaal, de Rijn, de Waal en het IJsselmeer. In opdracht van Imares, onderdeel van Wageningen UR, doen vader en zoon Komen onderzoek naar de visstand en waterkwaliteit in de Gelderse wateren. Consumenten kunnen mee op vistochten, die het bedrijf organiseert.

Lees ook: 

Altijd op de hoogte blijven?