Nieuws

De Hollandse Nieuwe is door de Europese Commissie erkend als een traditionele Nederlandse specialiteit. Eerder kregen producten als basterdsuiker en boerenkaas al dat predicaat.

Matjes

Haring met de naam Hollandse Nieuwe moet voldoen aan een aantal eisen. De traditionele Nederlandse manier waarop de jonge haringen worden gekaakt, gerijpt en gezouten is nu erkend door Brussel. Ook de Hollandse maatjesharing, evenals de Duitse benaming Holländischer Matjes, geniet nu Europese bescherming.

Traditionele bereiding

De Europese lijst van traditionele specialiteiten telt ruim 1290 producten, waaronder mozzarella en diverse Belgische biersoorten. Producten die op de lijst staan zijn traditionele wijze gemaakt of samengesteld.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *